G3 – Joe Satriani, John Petrucci, Uli Jon Roth

Svetovo uznavané gitarové trio G3 vystúpi po prvýkrát v Bratislave v zložení Joe Satriani, John Petrucci a Uli John Roth.



Gitarový virtuóz Joe Satriani obdaruje svojich fanúšikov budúci rok hneď dvakrát. Prvý raz v januári, keď uvedie na trh svoje šestnáste sólové album What Happens Next a po druhýkrát v marci, keď v Moskve odštartuje rozsiahle európske turné projektu G3, v rámci ktorého navštívi aj Bratislavu.

Satriani u nás vystúpi po šiestich rokoch pod hlavičkou G3, a to v doprovode Johna Petrucciho z Dream Theater a bývalého gitaristu Scorpions Uli John Rotha, 21. Marca v Incheba Expo Aréne v Bratislave.

G3 mala premiéru v roku 1996, keď si Joe Satriani k sebe na svetové turné prizval Steva Vaie a Erika Johnsona. „Vytvoril som tento projekt, aby som mohol hrať s gitaristami, ktorých rešpektujem. Vedel som, že to ocení aj  moje publikum.“ povedal Joe Satriani. Okamžitý úspech turné G3 dokázal, že sa nemýlil.
Do dnešného dňa v G3 vystúpili napríklad Robert Fripp, Yngwie Malmsteen, Brian May, Stee Morse či Kenny Wayne Shepherd. Koncerty G3 pravidelne vypredávajú haly v Spojených Štátoch, Južnej Amerike, Európe, Austrálii či v Japonsku. „Myslím si, že kúzlo a chémia G3 spočíva predovšetkým v tom, čo traja gitaristi zdieľajú spolu na pódiu. Je to zábava, je to nepredvídateľné a divoké. Všetko to, čo sa od show očakáva.“ vysvetľuje popularitu G3 Satriani.

Joe Satriani patrí k najväčším gitarovým ikonám od roku 1987, kedy prerazil do širokého povedomia s albumom Surfing With The Alien. Od tej doby predal viac než 10 miliónov albumov a získal 15 nominácii na Grammy. Jeho školou prešla rada dnešných rockových velikánov ako napríklad Kirk Hammett z Metalliky alebo gitarový virtuóz Steve Vai.

Nový album What Happens Next vzišiel zo spolupráce mocného tria zloženého zo Satrianiho, basgitaristy Glenna Hughese (Deep Purple/Black Country Communion) a bubeníka Chada Smithe z Red Hot Chili Peppers, s ktorým Satriani naposledy hral v allstar formácii Chickenfoot. O výsledný zvuk platne sa postaral producent a dlhoročný Satrianiho spolupracovník Mike Fraser, ktorý okrem iného  od roku 1990 produkoval všetky albumy AC/DC.

Vedľa nového albumu a turné s G3 Joe Satriani potešil svojich fanušikov i práve zverejneným novým dokumentom Beyond The Supernova, ktorý natočil jeho syn ZZ, a ktorý mal teraz v októbri premiéru na Mill Valley Film Festivale v Kalifornii. Ako už názov napovedá, dokument zachytáva Satrianiho a jeho kapelu na poslednom turné Shockwave Supernova v Európe a Azií.

Vstupenky na koncert G3, ktorý bude 21. 3. 2018 v Incheba Expo Aréne v Bratislave, sú v predpredaji v sieti Ticketportal od 39 EUR.

 

Top