Body the Exhibition Bratislava

Edukačný potenciál celosvetovej výstavy Body the Exhibition potvrdzujú aj pravidelné odborné prednášky

Výstave Body the Exhibition nemožno vďaka obrovskému množstvu názorných príkladov a informácií odoprieť jej edukačný potenciál. Množstvo návštevníkov prišlo s obavami, no odišlo spokojných a nasýtených novými vedomosťami, a to aj vďaka opakujúcim sa prednáškam s odborníkmi.

Človek by nemal veriť všetkému, čo počuje od druhých, čo číta z nedôveryhodného zdroja a čo mu podsúvajú médiá. Aj napriek kritike verejnosti, ktorá výstavu nenavštívila a informácie čerpá z neoverených zdrojov, výstava Body the Exhibition pritiahla v Bratislave už 40-tisíc návštevníkov, ktorí z nej odchádzali nadmieru spokojní. Títo všetci prekonali strach a negatívnu vlnu informácií zvonka, predsudky nechali pred bránami bratislavskej Incheby a vďaka zvedavosti a hladu po poznaní výstavu navštívili. Medzi nimi aj veľké množstvo rodín s menšími deťmi, ktoré výstavou prešli s úsmevom a ani vo sne by im nenapadlo, že výstavu niekto nezainteresovaný môže nazvať strašidelnou, zastrašujúcou či odpudzujúcou. Telá na nej sú v prirodzených pózach, zobrazujú ľudské telá v reálnych polohách, aby návštevníci mali možnosť vidieť fungovanie organizmu po všetkých stránkach. Výstave Body the Exhibition nemožno vďaka obrovskému množstvu názorných príkladov a informácií odoprieť jej náučnú stránku.

Organizátori spomínanej výstavy deklarujú jej vzdelávací potenciál aj tým, že sa snažia vzdelávať verejnosť prostredníctvom náučných prednášok. Prvá s renomovaným českým lekárom MUDr. Richardom Smíškom bola zameraná na problémy s chrbticou a riešenia, ako ich neinvazívne liečiť. Druhú zo série prednášok viedol fyzioterapeut Mgr. Andrej Foltýn. Z ponúkaných tém (bolesti hlavy, skolióza chrbtice, hernia disku a šport) si záujemcovia vybrali prednášku zameranú na bolesti hlavy. V nej Mgr. Foltýn rozobral príčiny vzniku bolestí hlavy, venoval sa svalom, ktoré sú hlavným činiteľom vzniku bolesti hlavy, migrén, zhoršeného zraku a sluchu. V druhej časti sa zameral na liečbu a kompenzáciu preťaženia. Svoj výklad obohatil o praktické ukážky fungovania ľudského tela práve na fotografiách exponátov z výstavy.

Veľký záujem a vysoká účasť na prednáškach motivovala organizátorov aj samotného prednášateľa k dohode usporiadať prednášku opäť. Ďalšia sa uskutoční 5. decembra 2017 o 18:00 v priestoroch výstavy Body the Exhibition v bratislavskej Inchebe (Hala B2). Tentokrát fyzioterapeut Mgr. Andrej Foltýn porozpráva o chorobnom vychýlení chrbtice –skolióze, ktorá postihuje mnohých z nás. Bude sa venovať príčinám jej vzniku, ako aj ťažkostiam, s ktorými sa stretávajú ľudia trpiaci týmto ochorením. Takisto preberie, ako je možné skoliózu liečiť, prípadne jej predchádzať.

Na prednášku je potrebné sa vopred prihlásiť na https://goo.gl/forms/flK6LPEJE363eEi72
Viac informácií o nej nájdete tu.

Je pre všetkých prístupná zdarma a vhodná je ako pre laikov, tak aj pre študentov medicíny, športovcov, zdravotníckych pracovníkov, ale aj pre širokú verejnosť.
V prípade záujmu si ešte pred prednáškou môžete pozrieť výstavu v sprievode vyškolených medikov za zvýhodnené vstupné 12 € pre dospelú osobu a 8€ pre študentov. Komentovaná prehliadka začne o 16:30 hod.

Pokiaľ ste doteraz výstavu navštíviť nestihli, poponáhľajte sa, pretože v Bratislave ju bude možné vidieť už len do 7. januára 2018.

Vstupenky na výstavu BODY THE EXHIBITION

http://bit.ly/2zIVQHG

Viac informácií o výstave Body the Exhibition nájdete na www.bodyexhibition.sk








Top