FestDobréBohunice 2012

Trnavský pivovar Sessler súčasťou jubilejných FestDobrýchBohuníc!

Jubilejný ročník obľúbeného festivalu FestDobréBohunice, ktorý sa koná v Jaslovských Bohuniciach 27.-29.júla 2012 ponesie názov po exkluzívnom generálnom partnerovi pivovar a sladovňa Sessler.
Podujatie, ktoré si každoročne získava obľubu nielen u nadčencov folk&country žánrov prináša so svojim desiatym ročníkom naozaj hviezdne obsadenie. Navyše v piatok 27.7. v podvečer bude priamo na pódiu oslavovať svoju 50tku aj charizmatický Janek Ledecký. SESSLER FestDobréBohunice je jedno z mála nekomerčných podujatí, kde sa výťažok venuje na dobročinné účely a dramaturgia podujatia je prešpikovaná legendárnymi účinkujúcimi ako bratia Honza a František Nedvědovi, ktorí sa predstavia v unikátnom spoločnom koncerte, alebo Wabi Daněk, Kamelot, Robert Křesťan a Druhá Tráva, BUTY, Žalman, Hop-Trop, Vlasta Redl, Cop, Poutníci a desiatky ďalších spoza rieky Moravy. Po prvý krát sa v Jaslovských Bohuniciach predstaví aj country star z USA Willie Jones, ktorého bude doprevádzať úspešná coutnry skupina Neznámi. Nováčikmi na festivale budú aj superstarista Martin Harich a finalista šou ČeskoSlovensko má hlas Juraj Zaujec. Okrem hudobného programu sa obľube tešia aj remeselné trhy, filmový stan, detské mestečko, divadlá, rôzne atrakcie a súťaže v parku, či na rybníku pre celé rodiny. Súčasťou podujatia je po druhý krát aj Victoria Cup – Medzinárodné majstrovstvá v mŕtvom ťahu. Najväčšej obľube sa tešia aj nevšedné Majstrovstvá vesmíru v skákaní pupkáčov.
Spojením obľúbeného festivalu a prémiového trnavského pivovaru Sessler tak organizátori potvrdili  smer kvality.
História výroby piva v Trnave siaha až do 14. storočia. V roku 1419 dostalo mesto výsadu variť a predávať pivo.. V roku 1752 postavili za hradbami mesta pivovar, ktorý bol v prevádzke od roku 1783 do konca prvej polovice 19. storočia. V roku 1872 odkúpil priestory pivovaru Jozefa Sessler a začal s výrobou sladu. Výroba piva sa v Sesslerke obnovila až v 21. storočí, keď spoločnosť Sladovňa SESSLER, a.s. v roku 2008 začala s prevádzkou minipivovaru.
Minipivovar má z dôvodu obmedzenej kapacity ležiackych tankov maximálnu kapacitu výroby  5000 hl ročne. Varňa je stavaná na 7500 hl piva, pričom na jednu várku sa uvarí 2000 l piva. Kvasenie prebieha v uzavretých kvasných nádobách. Pivo sa plní do nerezových KEG sudov s objemom 50, 30 a 15 litrov, do KEY kegov s objemom 30 a 20 litrov a do 5 litrových párty súdkov. Fľašový sortiment je zastúpený sklenenými fľašami o objeme 0,5 l a 0,33 l a pivo je plnené aj  do PET fliaš o objeme 1,5 litra. Základný sortiment výroby tvorí svetlé a tmavé pivo SESSLER  v stupňovitostiach 11,5%, 13%, 14,2%, 15% a 20%.  Súčasťou pivovaru je aj vákuová odparka, v ktorej sa vyrábajú sladové extrakty. Vyhľadávaným nápojom je aj nealkoholický sladový nápoj PIVEA, ktorý je plnený do sudov aj do fliaš.
Sladovňa Sessler je jedinou sladovňou na Slovensku, ktorá vyrába okrem hvozdených /sušených/ sladov - plzenského a mníchovského typu aj špeciálne druhy pražených sladov a to karamelový a farebný slad.
            Stavebné objetky sladovne sú dodnes v pôvodnom stave, vnútorné technické zariadenia boli zmodernizované. Výrobný postup je tradičný,  tj. na sladových humnách s pomocou elektrických maltomobilov. Dnes už v sladovníckom priemysle jedinečná a rokmi preverená klasická technológia  výroby sladu umožňuje produkciu sladu výnimočnej kvality.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie FestDobréBohunice 2012

Top