KAIROS festival

KAIROS festival

KAIROS festival je umelecký festival zameraný na prezentáciu rôznorodosti národov, kultúr, kontinentov i samotných umeleckých štýlov. Tri zložky – hudobná, výtvarná a tanečná budú zastúpené viac ako desiatimi svetovými národmi z troch kontinentov.
Dominantná časť festivalu bude patriť profesionálnym a renomovaným hudobným formáciám z rôznych častí sveta - Brazília, Taliansko, Rakúsko, Nemecko, Poľsko, Maďarsko, Ukrajina, Srbsko, Venezuela, Burkina Faso, Slovensko...
Zahraniční i domáci hudobníci sa predstavia v jedenástich hudobných skupinách v rozmanitých a v súčastnosti veľmi atraktívnych hudobných štýloch – latino, R&B / soul, jazz, rock & blues i tanečný dixiland. Poslucháč bude mať možnosť stretnúť sa a naživo si vychutnať unikátny hudobný nástoj Hang Drum. Ten je svojou jedinečnosťou, ale i nedostupnosťou považovaný za jeden z najvzácnejších nástrojov súčasného hudobného sveta.

Festival bude obohatený o unikátnu výstavu originálneho afrického umenia. Návštevníci festivalu si tak budú môcť vychutnať obrazy dovezené priamo z Afriky. Celok dotvárajú tanečné vstupy profesionálnych tanečníkov zo Slovenska; seminár talentovaného a medzinárodne uznávaného umelca (zameraný nielen na bicie nástroje); koncert charizmatickej a úspešnej mladej speváčky pôsobiacej v New Yorku.

PROGRAM FESTIVALU KAIROS:

STUDIO PERCUSSION GRAZVIDEO UKÁŽKA - bubenícka show
(Rakúsko, Taliansko, Venezuela, Burkina Faso, Kuba)

DIRTY DISCO ROCKERS -FUN PAGE- dirty fusion groove, live drumnbase, alternative mix
(Slovensko, Česká Republika)

ANTON PYVOVAROV BAND POINT OF DEPARTURE - moderý jazz / groove
(Ukrajina, Rakúsko, Srbsko, Nemecko)

SKIN BAN -INFO - free jazz
(Rakúsko, Nemecko)

JATOBA LATIN COMBO -  latin / world music / brazilian / afro-cuban
(Brazília, Taliansko, Rakúsko, Švédsko, USA, Slovensko)

TRADITIONAL JAZZ BAND - dixiland / swing
(SR)

CHARLIES´TRIO - FUN PAGE - rock / blues
(SR)

BEAT BELT -VIDEO UKÁŽKA- soul / R&B
(Srbsko, Slovensko)

FUNKY EMOTIONS -INFO- funky
(SR)

MARTIN MAYR QUARTET - mainstream jazz / swing
(Nemecko, Maďarsko, Polsko, Slovensko)

SECRET TOUCH OF HANG DRUM - UKÁŽKA - meditation / relaxing
(SR)

Počas celého trvania festivalu si budete môcť prezrieť výstavu afrického umenia „navareného“ priamo v Afrike a dovezené piramo ku Vám (www.afroartonline.com). K dispozícii bude aj vzdelávací program, ale i cestovanie v čase. Náhľadom cez foto-video dokument sa tak smiete vrátiť na festival KREATER 2012 v Banskej Štiavnici. Záujemcovia si taktiež isto užijú bubenícky seminár Valentina Schustera, ktorý bude jedinečný vo
viacerých aspektoch.

Festival sa uskutoční dňa 17.8.2o12 (piatok) v Starom Divadle Karola Spišáka v Nitre. So začiatkom o 12.00 a ukončením o 22.00. V priestoroch divadla je k dispozícii bar s občerstvením. Celodenný vstup 12 € / večerný program 8 €. Lístky je možné zakúpiť priamo na mieste v deň festivalu. Ak si však chcete zaručiť účasť, odporúčame zakúpiť lísky priamo online cez www.ticketportal.sk.

Prídte stráviť pokojný piatkový deň a načerpajte silu vďaka atraktívnemu programu, ktorý sme pre Vás pripravili. Srdečne sa na Vás tešíme.

Projekt podporili: mesto Nitra, Staré Divadlo Karola Spišáka, Ticketportal



Top