Detail info
Close

Madagaskar trochu inak – cestov.prednáška

Madagaskar trochu inak – cestov.prednáška

Miesto:

Cestovatelská prednaška o Madagaskare s Vladimírom Dudlákom

Vstupenky

Popis podujatia

Na Madagaskar prichádzajú cestovatelia, aby videli endemický svet rastlín a zvierat, navštívili dažďové pralesy, pozorovali vo voľnej prírode lemure a chameleóny, prešli sa po aleji baobabov alebo sa túlali vápencovými skalami – tsingami, prechádzali kývajúce mosty ponad skalné rokliny a vnárali sa do jaskynného sveta pod nimi. Pre mňa sú najväčším lákadlom Madagaskaru miestni ľudia, ich mentalita, bezstarostnosť a pohostinnosť. V mojej prezentácii vás pozývam aj do lokalít, ktoré nie sú štandardným cieľom turistov. Ak prídete, objavíme spolu najsevernejší bod Madagaskaru, splavíme rieku Tsiribihine, povezieme sa osobným vlakom z náhornej planiny až k oceánu, absolvujeme turistický treking v pohorí Andringitra, prejdeme divoký Masoalský poloostrov, kde pôsobil aj Móric Beňovský, navštívime kanál Pangalana, zistíme kde sa usadili prví obyvatelia tohoto ostrova a pozrieme sa bližšie na osudy ľudí v aleji baobabov. Pozývam vás na výlet po exotickom Madagaskare trochu inak.
Súčasťou prezentácie bude aj projekcia krátkeho dokumentu, predstavenie knihy MADAGASKAR, MOJA LÁSKA a nového komiksu MÓRIC.


Prednášajúci:
Vladimír DUDLÁK (1964) – profesionálnym zameraním projektový manažér, je riaditeľom neziskovej organizácie Združenie Mórica Beňovského. Venuje sa organizovaniu expedícii, vysokohorskej turistike, ultra behom, bádaniu, histórii, filmovej tvorbe a vydavateľskej činnosti. Zo svojich ciest natočil viac ako 20 cestovateľských filmov najmä z krajín Ázie a Južnej Ameriky. Film Biele leto na Denali (Aljaška), získal v roku 2009 cenu Literárneho fondu za najlepší slovenský film na festivale Hory a Mesto a 1.cenu na festivale Camera Slovakia. Od roku 2010 sa intenzívne venuje téme Mórica Beňovského. Na Madagaskar zorganizoval niekoľko bádateľsko-filmárskych expedícii a natočil niekoľko filmových dokumentov. Madagaskar si natoľko obľúbil, že sa tam stále vracia a objavuje ďalšie lokality.
Aktuálnou snahou Vladimíra Dudláka a Združenia Mórica Beňovského je, aby boli na Slovensku po Móricovi Beňovskom pomenované verejné priestranstvá, ktoré by ľuďom priblížili príbeh tejto významnej slovenskej osobnosti svetového formátu.

Rezervácie:info@bluenote.sk alebo na tel.č.0902 608 912



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top