Detail info
Close

Lukáš Latinák – Tatranský poetický biftek

Lukáš Latinák – Tatranský poetický biftek

Miesto:

Poézia s Lukašom Latinákom

Vstupenky

Popis podujatia

Tak trocha poézie nikoho nezabije....

Herec, ktorého diváci poznajú z cestovateľskej šou Vo štvorici po Slovensku a ako pažravého poručíka Hůrku z Profesionálov, Ritchieho z Keby bolo či komika z relácie Partička, mal byť pôvodne sklárom. Vyučil sa zaň, no v sklárňach pracoval sotva dva mesiace. "Vyrábali sme dýky, kordy, ružičky. Najviac ma bavila voľná tvorba. Môj odbor boli prasiatka a vtáčiky, ďalej som sa nedostal," vraví so sebe vlastným humorom Latinák, ktorý sa vraj na herectvo prihlásil, pretože mu dievčatá vravievali: "Ty si taký herec. Tak som si povedal, že to skúsim a uvidíme. A vyšlo to na prvý šup."

K herectvu má blízko aj jeho otec, ochotnícky herec. "Kradol som mu scenáre a potom sme to hrávali s kamarátmi na strednej." Po mame zas zdedil nadanie na výtvarné umenie. "Mojím snom je urobiť si sériu obrázkov a niekde si ich zavesiť. Nie som však schopný prinútiť sa sadnúť si k výkresu a pracovať."

Na VŠMU tvoril silnú partiu s Robom Jakabom, Mariánom Miezgom, Jurajom Kemkom a Vladom Kobielskym. Dnes už legendárne je ich predstavenie "Na koho to slovo padne", ktoré naštudovali na VŠMU a hneď zaň získali ocenenie DOSKY ako objav sezóny. Takmer každé toto predstavenie bolo vypredané a herci sa s ním predstavili aj v USA a Austrálii.

Je členom hereckého súboru divadla Astorka Korzo ´90, kde okrem iného prekvapil aj postavou Rómea v najslávnejšej milostnej tragédii Rómeo a Júlia.

Lukáš vytvoril aj viacero postáv v celovečerných hraných filmoch (Zabíjačka, Krajinka, Kruté radosti, Návrat bocianov, Muzika...), ale ako sám vraví, radšej ako filmovačku má divadlo. "Keď sa film natočí, už sa nedá zmeniť. A keď vidím výsledok, poviem si, že som to mohol urobiť aj inak. V každom filme sa nájde scéna, ktorú by som zmenil. Nikdy nie som so sebou spokojný." 

Rezervácie: info@bluenote.sk alebo na tel.č.0902 608 912



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top