Detail info
Close

Winter JazzFest Trnava

Winter JazzFest Trnava

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Bemykey Music a Trnavská hudobná spoločnosť - o.z. prinášajú jubilejný V. ročník zimného jednodňového jazzového festivalu v najstaršom slobodnom kráľovskom meste

 Winter JazzFest Trnava 2020.

 

           Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave sa stane už po tretíkrát domovom pre priaznivcov kvalitnej hudby, no najmä znamenitých umelcov, ktorí sú garanciou nezabudnuteľných hudobných zážitkov. Tohtoročný Winter JazzFest Trnava však hrdo prezentuje “crème de la crème” najmladšej generácie slovenskej hudobnej scény.
          Najväčším lákadlom posledného februárového piatku bude bezpochyby iba 9-ročný hudobný multi-talent, zázračný basgitarista Aron Hodek, ktorý svojím inštrumentálnym prejavom zaujal už takmer celý hudobný svet. Pravidelne navštevuje Los Angeles a dostáva vždy nové ponuky na spoluprácu od svetových interpretov a producentov.

Vo svojom sólovom projekte Aron TheBassist ho doprevádza domáca špička. Jeho starší brat David Hodek má podobnú kariéru ako Aron už za sebou, napriek svojmu mladému veku už spolupracoval s nespočetným množstvom prvotriednych umelcov a dnes je z neho medzinárodne rešpektovaný hudobník. Zostavu dopĺňajú mená, ktoré netreba zvlášť predstavovať - Michal Bugala, Eugen Vizváry a Richard Csino.
          Ako hlavný Aronov hosť a headliner festivalu sa predstaví jedna z najvýraznejších postáv súčasného jazzu, výnimočný saxofonista a uznávaný raper v jednej osobe, jedinečný Soweto Kinch z Veľkej Británie. Popri plejáde významných hudobníkov, s ktorými spolupracoval, je zaujímavý fakt, že ho k produkcii svojho plánovaného jazzového albumu oslovila hviezdna Amy Winehouse, bohužiaľ jej predčasná smrť to znemožnila.
          Jedinou zástupkyňou nežného pohlavia bude tento rok pôvabná mladá jazzová speváčka Kristína Mihaľová. Tá spolu s talentovaným gitaristom Jakubom Šedivým patria medzi najvýraznejšie mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény. Na naše pomery neobyčajné duo vyhralo súťaž mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a taktiež sútaž JazzStartUp 2019. V roku 2019 si ich svetová jazzová legenda Dianne Reeves vybrala ako predskokanov jej koncertu v bratislavskom Istropolise. Sú nominovaní v ankete Rádia_FM - Radio_Head Awards v kategórii Objav roka. V roku 2020 plánujú vydať svoj debutový album. 
          O energické “entrée” sa postará formácia vedená ďalšou neobyčajnou postavou. Stále len 16-ročný hráč na bicie nástroje Mattia Müller zbiera hudobné ocenenia a expanduje na domácej hudobnej scéne raketovým tempom. Líder MattiaBoyzz je okrem svojich inštrumentálnych zručností aj nádejným autorom, čoho dôkazom sú ceny v súťažiach Nové tváre slovenského jazzu a v súťaži JAZZ Start up. Treba pripomenúť, že priemerný vek zoskupenia je 21 rokov!
          Príďte a buďte priamymi svedkami prerodu súčasných mladých umelcov na budúce osobnosti hudobnej scény aj za hranicami našej krajiny. Oplatí sa to!

Winter JazzFest Trnava je realizovaný s finančnou podporou Mesta Trnava a Fondu na podporu umenia.

Program:

•      MattiaBoyzz (SK)
•      KRISTÍNA MIHAĽOVÁ & JAKUB ŠEDIVÝ (SK)
•      ARON THE BASSIST ft. SOWETO KINCH (SK/GB)

Vstupné: € 15,-



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top