Detail info
Close

Caryl Churchill: Čaj a apokalypsa (Činohra SND)

Caryl Churchill: Čaj a apokalypsa (Činohra SND)

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Slávnostné otvorenie 41. umeleckej sezóny 2021/2022

Činohra Slovenského národného divadla
Caryl Churchill: Čaj a apokalypsa

Štyri dámy si pri šálke čaju pokonverzujú o všetkom a ničom.
Smiešne, kruto, vecne aj dojemne.

Réžia: Eduard Kudláč

Obsadenie:
PANI JARRETOVÁ - Emília Vášáryová
SALLY - Božidara Turzonovová
VI - Anna Javorková
LENA - Kamila Magálová

Fenomenálna britská dramatička Caryl Churchill už desaťročia žiari na popredných rebríčkoch uvádzania aj uznávania jej hier. Tie sú provokatívne, nekonvenčné a angažované, no predovšetkým intelektuálne nápadité a hravé.

Štyri dámy si pri pravidelnej šálke čaju dosýta pokonverzujú o vesmíre, o sebe a o svete, o ničom a o všetkom. Ich rozhovor je autentický vďaka obsahu, kde sa banálne poznámky miešajú s apokalyptickými víziami.

Je napínavý, lebo tušíme, že odhaľuje príbeh jednej utajenej vraždy. Je rozumný, lebo je utkaný z fragmentov prežitých príbehov. Je vtipný, lebo je kruto úprimný. Vyvoláva asociácie ako báseň a prizýva na spoluúčasť publikum, ktoré s chuťou lúšti rébusy s podmanivým rytmom zdanlivo absurdných slov.
Obsadenie štyroch postáv takými príťažlivými hereckými osobnosťami, ako sú B. Turzonovová, A. Javorková, K. Magálová a M. Vášáryová, je viac než lákavou pozvánkou na udalosť, ktorá bude práve vašou šálkou čaju…
Dĺžka predstavenia: 1 hodina 10 minút bez prestávky

Zmena programu vyhradená!

Bez nároku na zľavy
Každý účastník podujatia musí mať zakúpenú platnú vstupenku bez ohľadu na vek

 

V zmysle Vyhlášky č. 241 Úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 12. augusta 2021 je podujatie  organizované v režime OTP, tj. v režime pre osoby, ktoré sú 1) plne očkované alebo 2) testované s negatívnym výsledkom testu nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu, alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového textu, alebo 3) prekonali ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami. Organizátor je oprávnený požadovať od osôb vstupujúcich do priestorov podujatia predloženie príslušného dokladu.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top