Detail info
Close

Cigánsky oheň 2022

Cigánsky oheň 2022

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Účínkujúci:

Boban Markovič orkestar and Vidiek
Ida Kelarová a Čhavorenge a Česká filharmónia
Gypsymusic Alexandra Daška

16. ročník

Cigánsky oheň, temperamentný hudobný zážitok, ktorý má svoju tradíciu a kvalitu, vďaka čomu sa uskutoční už 16. ročník tohto ojedinelého podujatia.

Dušou a hlavným organizátorom je Alexander Daško, ktorý tak ako každý rok vystúpi na tomto podujatí so svojou kapelou Gypsymusic.

Aj tento rok sme pripravili tu najväčšiu kvalitu v oblasti cigánskej muziky, ktorá má celosvetový rozmer.

Účinkujúci:

Ida Kelarová a Čhavorenge spolu s Českou filharmóniou
Ida Kelarová pochádza z muzikánskej rodiny. Študovala hru na klavíri a violončelo. Pôsobila ako herečka a speváčka v Divadle Na provázku v Brne. V roku 2001 bola nominovaná na Českého leva. Spolupráca medzi Českou filharmóniou a detským zborom Čhavorenge pretrváva už 9 rokov. Jej zmyslom je podpora rómskych deti a mladých ľudí celkovo v ich ceste za hudbou. Za ten čas odohrali množstvo koncertov v Českej aj Slovenskej republike. Absolvovali množstvo workshopov, kde predostreli ako dokáže hudba ovplyvniť život a mladí ľudia získať skutočné sebavedomie a vzťah k vlastnej kultúre.

Vidiek
Slovenská skupina Vidiek bola založená v roku 1986 v Rovinke. Lídrom kapely je Ján Kuric, ktorý sa netají svojim obdivom k rómskej muzike. Dôkazom toho je mega úspešný hit Ó maňo, ktorý naspieval spolu s Vierou Bílou.

Boban Markovič
Je v súčasnosti najuznávanejším balkánskym trubkárom. So svou skupinou Boban Markovič orkestar precestoval celý svet. Milujú ho ľudia z ulice ale aj nároční kritici. Markovičovú hudbu spoznalo západne publikum vďaka hudbe k filmom Emira Kusturicu. Cigánska hudba sa stala súčasťou jeho života. Smutné aj veselé melódie pri ktorých človek plače alebo s radosťou tancuje, to je hudba Bobana Markoviča a jeho orchestra.

Gypsymusic Alexandra Daška
Skvelý muzikant, vynikajúci huslista a hlavne duša celého Cigánskeho ohňa Alexander Daško, familiárne prezývaný Šaňo rozpáli svoje husle so svojou skupinou Gypsymusic.

Zľavy:

Vozíčkari majú bezbarierový prístup a 50% zľavu.


Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top