Detail info
Close

ŠŤASTNÉ A EKONOMÁCKE

ŠŤASTNÉ A EKONOMÁCKE

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Folklórny súbor Ekonóm:
Vysokoškolský folklórny súbor Ekonóm nepatrí vo folklórnom svete k žiadnym nováčikom. Za viac ako 50 rokov svojej činnosti si vo svete slovenského folklóru získal svoje meno a vypracoval sa medzi popredné folklórne súbory na Slovensku. Áno, už od roku 1969 pracuje pri Ekonomickej univerzite v Bratislave a šíri radosť z tanca, spevu a hudby nielen po rôznych kútoch Slovenska ale aj v zahraničí. Počas svojho pôsobenia vystupoval na mnohých javiskách slovenských miest a zúčastnil sa rôznych slovenských folklórnych festivalov vo Východnej, Detve, Terchovej, Myjave, Očovej, Kokave, Zuberci, Hrušove..., vysokoškolských folklórnych festivaloch v Nitre a Zvolene, českých folklórnych festivaloch Rožnove pod Radhoštem, Červenom Kostelci, Veľkej nad Veličkou, Veľkých Pavloviciach, Ostrave, Karlových Varoch, Plzni, Prahe, Strážnici a v mnohých iných českých mestách. Členovia tanečnej, speváckej a hudobnej zložky súboru, študenti Ekonomickej univerzity, ale aj iných vysokých a stredných škôl v Bratislave, potešili svojim umením a krásou slovenských piesní, tancov, hudby a krojov aj tisíce divákov v zahraničí. Precestovali takmer všetky štáty Európy od Portugalska, Španielska, Belgicka, Holandska, cez Taliansko, Sardíniu, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Turecko, Maďarsko, Srbsko, Kosovo, Grécko, Ukrajinu až do Sýrie a najďalej prezentoval svoje umenie u „protinožcov“ v Austrálii, kde bol na pozvanie Slovákov, ktorí sa zo Slovenska cez bývalú Juhosláviu presídlili až na tento veľký ostrov a túto návštevu v Austrálii zopakoval to ešte dvakrát v roku 2010 a na prelome roku 2019/2020. Za roky pôsobenia súboru sa v ňom vystriedali stovky mladých ľudí, ktorí popri štúdiu a práci preliali, vo svojom voľnom čase, litre potu na nácvikoch a vystúpeniach.

Folklórny súbor Slowianki - Krakow (PL)
Folklórny súbor „SŁOWIANKI“ je reprezentatívnym umeleckým zoskupením jednej z najstarších európskych univerzít, Jagellonskej univerzity v Krakove. Súbor založil na univerzite v roku 1959 Zdzisław WAGNER, slovanský jazykovedec a akademický pedagóg. V rokoch 1972-2013 súbor viedol Henryk WOLFF-ZDZIENICKI. Od roku 2014 vedie súbor Marta WOLFF-ZDZIENICKÁ. Členovia skupiny sú  najmä študenti a absolventi Jagellonskej univerzity a iných vysokých škôl v Krakove. Repertoár „SŁOWIANKI“ zahŕňa poľské národné tance ako Krakowiak, Kujawiak, Mazurka, Oberek a Polonéza, ako aj početné tance a ľudové piesne z oblastí Krakova, Kurpie, Lublinu, Łowicza, Pienin, Rzeszówa, Sączu a Sliezska.  SŁOWIANKI" vystupovali v zahraničí pri mnohých príležitostiach. Doteraz navštívili Alžírsko, Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Kanadu, Kubu, Českú republiku, bývalé Československo (Česko a Slovensko), Dánsko, Egypt, Francúzsko, Nemecko, Veľkú Britániu, Grécko, Maďarsko, Izrael, Taliansko, Japonsko, Líbyu, Litva, Holandsko, Portugalsko, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, bývalý Sovietsky zväz (Bielorusko, Lotyšsko, Litva, Rusko a Ukrajina), Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Tunisko, Turecko, Ukrajina, Vatikán a bývalá Juhoslávia (Bosna a Hercegovina, Chorvátsko , Macedónsko, Srbsko a Slovinsko). Súbor reprezentoval Poľsko na mnohých renomovaných medzinárodných folklórnych festivaloch, ako Timgad (Alžírsko),  a mnohé iné krajiny SŁOWIANKI“ sa zúčastnil na Študentskom kultúrnom festivale v Paríži a na Svetovom festivale mládeže a študentov v Havane. Súbor získal prvé ceny na festivaloch v Dijone (dvakrát), Ephase, Katoviciach, Konine, Marburgu, Marchienne au Pont a Messine. Súbor bol ocenený poľskými aj zahraničnými vyznamenaniami. Jeden z nich, Rytiersky kríž Rádu Polonia Restituta, bol skupine udelený za vynikajúce umelecké výkony a popularizáciu poľského folklóru a Strieborná medaila za zásluhy o kultúru „Gloria Artis“. Rad juhoslovanskej zástavy so zlatou hviezdou bol udelený za popularizáciu folklóru bývalých juhoslovanských štátov. Skupina je členom poľskej sekcie CIOFF (Medzinárodná rada organizácií folklóru, festivalov a ľudového umenia).




Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top