Detail info
Close

VIANOCE S HÁJENKOU

VIANOCE S HÁJENKOU

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia



Detský folklórny súbor Skaličánek

Súbor vznikol v roku 1974 a zachováva zvyky, tance a detské hry Skalice a okolia. So súborom pracujú skúsení pedagógovia Základnej umeleckej školy Dr. Janka Blaha v Skalici. Vedúci súboru sú Mgr. Antónia Chaloupková a Mgr. Radovan Timko, tanečný pedagóg je Petr Vrátil, korepetítori Mgr. Miroslav Buzrla, Mgr. Pavol Ivičič a hudobný pedagóg Lubomír Graffe.

Detský folklórny súbor Hájenka

Detský folklórny súbor Hájenka vznikol v roku 1988 v Bratislave, v mestskej časti Petržalka, kde dodnes pôsobí na ZŠ Tupolevova 20. V roku 1994 nadviazala Hájenka spoluprácu s Detskou ľudovou hudbou Jarabinka. V apríli roku 2018 Hájenka oslávila 30. výročie založenia a od toho momentu Hájenka a Jarabinka vystupujú pod spoločným názvom Detský folklórny súbor Hájenka.

Hájenku navštevuje takmer 150 detí vo veku od 6 do 16 rokov. Väčšina detí pochádza z Petržalky. Tridsaťštyriročná Hájenka pochodila väčšinu festivalov na Slovensku, účinkovala v mnohých európskych štátoch, na Taiwane a Vianoce už dvakrát strávila v Austrálii. Na krajskej súťaži „Vrť sa dievča“ štyrikrát vyhrala zlaté pásmo s postupom na celoštátnu prehliadku detských folklórnych súborov „Pod Likavským hradom“ a „Eniki beniki“ a na krajskej súťaži „Zahrajte mi, muzikanti“ dvakrát vyhrala detská ľudová hudba zlaté pásmo s postupom na celoštátnu prehliadku hudobného folklóru detí „Vidiečanova Habovka“. V roku 2018 pri príležitosti 30. výročia Hájenka vydala svoje prvé CD s názvom „Ladíííme!“.

Vo svojom programe má Hájenka tance, piesne a hudobné čísla z rôznych oblastí Slovenska. Sú to hry, tance a piesne z mestského prostredia, Záhoria, Liptova, Terchovej, Tekova a Dobrej Nivy. Hájenku vedú Michal Štefanovič, Jaroslav Mendel, Tatiana Šišková a detskú ľudovú hudbu vedie Zuzana Pokorná.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top