Tomi Kid opäť vstúpi do ringu s Hamzom Wanderom. Boxovať sa bude o opasok.

Dátum/Date: 31.10.2014
Miesto konania/Place of event: Mestská športová hala Trnava
Čas/Time: 18.00 hod. (vstup od 17.30 hod.)

25. februára 2011 sa v Nitre uskutočnil historicky prvý zápas TOMIHO KIDA v jednej zo štyroch najuznávanejších organizácií na svete – WBO.  Tomi získal titul v poloťažkej váhe po náročnom súboji proti súperovi z afrického kontinentu, Wanderovi. Veľmi živý a divácky atraktívny súboj o cenný opasok sprevádzala elektrizujúca a napätá atmosféra. Po viac ako 3 rokoch sa títo dvaja borci vracajú do spoločného ringu, aby uskutočnili svoju odvetu. Tento raz sa opäť budú uchádzať o umiestnenie v jednej zo štyroch najsilnejších profibox organizácií a jej cenný opasok. Repríza súboja sa uskutoční v piatok 31. októbra 2014 v Mestskej športovej hale v Trnave.

"S odstupom času spomínam na zápas s Wanderom ako na duel, ktorý bol pre divákov veľmi atraktívny. Boli sme v sebe ako rozzúrené zvery od začiatku do konca. Je to kvalitný a húževnatý súper, pred ktorým mám rešpekt. Vtedy som od neho dostal toľko úderov do hlavy, ako nikdy predtým. Bude to boj, ale teším sa na to ako malé dieťa," skonštatoval T. Kovács.

Tomi Kid chystá pre svojich fanúšikov a priaznivcov boxu veľkú šou. Už niekoľko týždňov sa tvrdo pripravuje na duel proti Wanderovi a jeho chuť na box stále narastá. "Je to drina a ešte ma čaká pár týždňov tvrdej prípravy, ale teším sa na každú sekundu. Chcem si to užiť, chcem prežívať každý pohyb, každý cvik, každý úder. Žijem pre tento šport a zbožňujem ho. Nevieme žiť bez seba a spolu bojujeme s každou výzvou v ringu i mimo neho. Je to šport, ktorý človeku dá disciplínu a určite nevedie k násiliu, ale pripraví športovca do života," doplnil Tomi.

Okrem zápasu o titul uvidia priaznivci v trnavskej športovej hale aj trinásť súbojov v amatérskom boxe. V ringu sa predstavia seniorskí pästiari z klubov pôsobiacich po celom Slovensku. Medzi nimi napríklad talentovaní bratia Tomi a Dávid Zoldovci z Lučenca, Viliam Tanko z KO BOX Club Galanta, Erik Tlkanec z Bratislavskej boxerne, Michal Zatorský z Box club stavbár Nitra, Mário Zábojník z Boxing club Dubnica, či Michal Šurin z klubu Box sport Žilina.

"Teším sa na to, ako Slovensku ukážem našu budúcnosť. Mladých boxerov, športovcov, ktorí majú neuveriteľnú túžbu dokázať svetu, že my, tu na Slovensku, sa vieme vyrovnať svetovej špičke. Sú to všetko mladí reprezentanti, ktorí si zaslúžia podporu. Ja som tu pre nich," vyjadril sa "Tomi Kid".

Hamza Wandera, celým menom Hamza Amuza Wandera Ouma, je 30-ročný (nar. 18. augusta 1983) boxer, ktorý v máji v Nairobi triumfoval nad Manenom Oswaldom z Tanzánie.

Vstupenky na TOMI KID vs HAMZA WANDERA II.

Top