DŸSE, EROTIC MARKET, VLASTA POPIČ A REPETITOR – PRVÉ ŠTYRI MENÁ BAŽANT POHODY 2015

DŸSE, EROTIC MARKET, VLASTA POPIČ A REPETITOR –
PRVÉ ŠTYRI MENÁ BAŽANT POHODY 2015
9., 10. A 11. JÚLA 2015 – LETISKO TRENČÍN


Nemci Dÿse, Erotic Market z Francúzska, chorvátska skupina Vlasta Popič a srbský Repetitor – to sú prvé štyri mená v line-upe devätnásteho ročníka letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční 9. až 11. júla 2015 na letisku v Trenčíne. Organizátori objavili týchto interpretov na rôznych showcaseových festivaloch. „Dÿse boli najlepšou kapelou, ktorú som videl na Reeperbahne v Hamburgu, ich koncertná smršť ma doslova ovalila. Skupina Vlasta Popič nás zaujala na festivale Waves Bratislava, fantastických Erotic Market sme objavili na festivale MaMa v Paríži a Repetitor na holandskom Eurosonicu,“ hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Nemeckí noise-rockoví Dÿse – to sú gitarista Andrej Dietrich a bubeník Jarii van Gohl, ktorých sila je najmä v živých vystúpeniach. Ako sa píše na ich oficiálnych stránkach, Dÿse koncertujú, koncertujú a – koncertujú. Na prestížnom festivale SXSW v texaskom Austine o nich napísali, že „majú povesť najlepšej európskej koncertnej kapely...“
Francúzsky projekt Erotic Market tvorí tiež dvojica hudobníkov – Marine Pellegrini, ktorá inklinuje k soulu a hip-hopu, a Lucas Garnier, milovník noise rocku. Podľa Guardianu je ich tvorba úžasne hravá a zvláštna, Q magazine zase ocenil, že len máloktorá elektronická hudba vás núti tancovať a súčasne znepokojuje tak, ako skladby tejto skupiny.
Vlasta Popič má povesť jednej z najlepších gitarových skupín v Chorvátsku, mieša punk, noise, alternatívu aj indies s nevyčerpateľnou koncertnou energiou a hudobnou autenticitou. Miša na base, Ivan na gitare a Tena za bicími tvoria presne ten typ kapely, ktorá vám z koncertu nedovolí odísť a po každej pesničke sa tešíte na ďalšiu hudobnú explóziu.
Z rovnakého súdku jej aj srbské trio Repetitor, ktorých hudba vychádza z garage rocku a post-punku a všetkým, čo existuje medzi tým. Repetitor mali hrať už na Bažant Pohode 2014, kvôli zlomenine členka basáčky Any-Marije však napokon do Trenčína nepricestovali.

Na devätnásty ročník festivalu sa už predalo takmer 7000 permanentiek, takže z limitovanej edície za 79 eur zostáva už len 300 kusov. V predaji sú nielen permanentky, ale aj vstupenky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S či lístky na  parkovanie pre osobné automobily aj karavany.

Vstupenky na podujatie BAŽANT POHODA 2015 v predaji!

Top