Ennio Morricone oznamuje všetkým fanúšikom svoj "comeback" na svetové pódiá

Filmový skladateľ Ennio Morricone dnes oznámil, že po takmer roku, ktorý strávil zotavovaním    poranenia chrbtice, bude pokračovať vo svojom európskom  turné  od 1. februára 2015.

" Veľmi sa teším a s veľkou radosťou  môžem konečne povedať, že som naozaj  plne zotavený a v poriadku. Som veľmi vďačný za vernosť všetkým mojim fanúšikom a za ich trpezlivosť, ktorú  preukázali počas rušenia mojich koncertov v celej Európe.  Zrušenie minuloročných koncertov a následne plánovanie nových náhradných termínov ma veľmi mrzí.
 Som rád a touto cestou by som si dovolil všetkým oznámiť,  že  takmer všetky moje naplánované koncerty na tento december budú preložené do môjho turné na február a marec 2015 ! " hovorí Maestro Morricone.

"Mnoho ľudí sa pýtalo, či tento rok  je moje koncertné turné  posledné. Nie je to môj prípad. Mám plno sily, som oddýchnutý, plný nových inšpirácií a nadšený, že sa môžem vrátiť po tak dlhej dobe na koncertné pódiá.  Dirigovanie a koncertovanie pre mojich ctených nadšencov mám v úmysle vykonávať absolútne “samostatne” ako moje uznanie za ich pochopenie a trpezlivosť.”

Na otázku, čo diváci môžu očakávať počas  nadchádzajúcich koncertov v rámci nového turné  samotný  Maestro odpovedal: "V poslednom období  som mal veľa času na oddych, čím som mohol aktívne pripraviť program na rok 2015.  Samozrejme na koncerte budete počuť to najlepšie z mojej tvorby, ale okrem toho bude k dispozícii aj niekoľko zaujímavých prekvapení. Prezradím teraz aspoň jedno z nich : okrem obvyklých 170 hudobníkov a spevákov tvorených z najlepších orchestrov a speváckych zborov, ktoré Európa ponúka a mimoriadnej sopranistky Susanna Rigacci, pricestuje aj moja  dlhoročná priateľka, veľká Dulce Pontes, ktorá bude počas  turné  na mnohých koncertoch so mnou! "

Ennio Morricone  napísal hudbu  k viac ako 500  filmom a seriálom.  Je jediným filmovým skladateľom, ktorý   obdržal   čestný  titul filmovej akadémie, cenu Oscar za celoživotné dielo. Medzi jeho najznámejšie melódie  nepochybne patria  Vtedy na Západe; Pre hrsť dolárov; Dobrý, zlý a škaredý; Nedotknuteľní; Misia; Kino Raj;  Najlepšia ponuka a mnoho iných. Morriconeho melódie ako aj napríklad Dobrý, zlý a škaredý  obsadzujú druhé miesto v TOP 200 rebríčku  najlepších filmových soundtrackov vôbec.

Nové turné Maestra  začína 01.02.2015 v Amsterdame a bude pokračovať v ďalších  20 veľkých európskych mestách.

Vstupenky, ktoré boli zakúpené  na zrušené koncerty v apríli a v októbri ostávajú aj naďalej v platnosti na nový termín koncertu, ktorý bude 20. februára 2015 v bratislavskej Slovnaft Aréne

Vstupenky na ENNIO MORRICONE

Top