KONCERT ŠTEFANA KOCÁNA

Dátum/Date: 11.2.2015 o 19.30 h (7.30 p.m.)
Miesto konania/Place of event: Slovenská filharmónia/The Slovak Philharmonic BRATISLAVA

Vstupné/Entry:

Do 31.12.2014 (vrátane)
VIP kategória: 93,-€(program v cene vstupenky/program book included)
1.kategória: 67,-€
2.kategória: 41,-€
3.kategória: 25,-€

Od 01.01.2015 (vrátane)
VIP kategória: 109 €
 (program v cene vstupenky/program book included)
1. kategória: 79 €


2. kategória: 49 € 

3. kategória: 29 €

Hosť/Guest: Mária Porubčinová, soprán/soprano
Slovenský filharmonický zbor/The Slovak Philharmonic Choir
Slovenská filharmónia/The Slovak Philharmonic
Dirigent/Conductor: Rastislav Štúr

Popis/Description:
Operný spev študoval na VŠMU v Bratislave a vo Viedni. Po štúdiu sa stal prvým basistom opery Krajinského divadla v Linzi a členom opery divadla v Bazileji. V týchto divadlách stvárnil popredné postavy basového repertoáru. Súčasne začal hosťovať v európskych operných domoch.

V roku 2004 ho angažovali do Viedenskej štátnej opery do rolí Komtúra (Don Giovanni, Mozart) a Veľkého inkvizítora (Don Carlos, Verdi). Neskôr nasledoval Raimondo (Lucia di Lammermoor, Donizetti), Sarastro (Čarovná flauta, Mozart), Padre Guardiano  (Sila osudu, Verdi), Banco (Macbeth, Verdi) a  Filippo II. (Don Carlos, Verdi). V Mníchove sa predstavil ako Zachariáš (Nabucco, Verdi) a Osmin (Únos zo Serailu, Mozart), v Lyric Opera Chicago ako Banco (Macbeth) a Ramfis (Aida, Verdi), v Tokiu spieval Gremina (Eugen Onegin, Čajkovskij), v Kodani Veľkého inkvizítora, v Prahe Vodníka (Rusalka, Dvořák). V roku 2011 debutoval v milánskej La Scale ako Masetto (Don Giovanni). Od roku 2009 účinkuje v rôznych produkciách Metropolitnej opery v New Yorku (Aida, Rigoletto, Don Giovanni, Trubadúr, Don Carlos, Eugen Onegin), ako aj v priamych prenosoch MET Live in HD.

V sezóne 2012/2013 sa predstavil v La Scale ako Banco (Macbeth), v Mníchove ako Komtúr  a v Santiagu de Chile ako Attila (Attila). V sezóne 2013/2014 stvárnil v Metropolitnej opere Gremina a Chána Končaka (Knieža Igor, Borodin), v milánskej La Scale Veľkého inkvizítora a vo Flámskej opere v Antverpách a v Gente Modrofúza (Modrofúzov zámok).
V aktuálnej sezóne Štefan Kocán zažiaril ako Leporello (Don Giovanni) na scéne SND.  Jeho výnimočné spevácke umenie a interpretačné kvality však naplno ukáže koncert 11.2.2015.

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez nároku na zľavy

Vstupenky na KONCERT ŠTEFANA KOCÁNA

Top