JOSEPH CALLEJA

Dátum/Date: 16.6.2015 o 19.30 h (7.30 p.m.)
Miesto konania/Place of event: Slovenská filharmónia/The Slovak Philharmonic, BRATISLAVA
Slovenská filharmónia/The Slovak Philharmonic
Dirigent/Conductor: Rastislav Štúr



Vstupné/Entry:

Do 31. 1. 2015 vrátane:
VIP kategória: 135 €
 (program a účasť na recepcii po koncerte v cene vstupenky/program book and the entry to the reception after the concert included)
1. kategória: 99 €


2. kategória: 76 € 

3. kategória: 50 €

Od 1. 2. 2015 vrátane:
VIP kategória: 159 €
 (program a účasť na recepcii po koncerte v cene vstupenky/program book and the entry to the reception after the concert included)
1. kategória: 119 €


2. kategória: 89 € 

3. kategória: 59 €

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez nároku na zľavy.

Popis/Description:

Joseph Calleja, tenor
Obdarený hlasom zlatého veku, ktorý zvádza k porovnaniam s "legendárnymi spevákmi zo starších čias: Jussim, Björlingom, Beniaminom Giglim, aj Enricom Carusom" (Associated Press), maltský rodák Joseph Calleja sa rýchlo stal jedným z najuznávanejších a najvyhľadávanejších tenoristov súčasnosti. V recenziách po častých vystúpeniach na popredných svetových operných a koncertných pódiách ho už oslavujú ako "pravdepodobne najlepšieho lyrického tenoristu". Prestížny Gramophone Magazine ho v roku 2012 vyhlásil za Umelca roka. Nedávno vydal svoj piaty sólový album pre label Amore a Decca Classic ho nominovala na Grammy.

V devätnástich rokoch debutoval ako Macduff vo Verdiho Macbethovi na Malte, keď krátko predtým vyhral renomovanú súťaž Hans Gabor Belvedere, čo odštartovalo jeho medzinárodnú kariéru. V roku 1998 tiež vyhral Carusovu súťaž v Miláne a v roku 1999 bol laureátom prestížnej súťaže Placida Dominga Operalia. V tom istom roku debutoval v Amerike na Spoleto Festivale v Charlestone. Odvtedy sa Calleja objavuje na väčšine veľkých svetových operných scén.
Dodnes odspieval neuveriteľných 28 hlavných úloh. Preslávil sa vo Verdiho operách ako Vojvoda v Rigolettovi či Alfredo v Traviate; v Pucciniho Bohéme ako Rodolfo a v opere Madama Butterfly ako Pinkerton; v Donizettim zažiaril ako Edgardo v Lucii di Lammermoor, Nemorino v Nápoji lásky a Leicester v opere Maria Stuarda; v titulných postavách Gounodových opier Faust a Romeo a Júlia; ako Tebaldi v Belliniho I Capuleti e i Montecchi; a tiež ako Don Ottavio v Mozartovom Donovi Giovannim.

Medzi vrcholy v posledných operných sezónach patria titulné postavy v nových inscenáciách Fausta (Gounod) a Hoffmannových poviedok (Offenbach) v Metropolitnej opere; Alfredo v La traviate s Renée Fleming, Adorno v Simonovi Boccanegrovi po boku Placida Dominga a Faust v Covent Garden; Rodolfo v novej inscenácii Bohémy s Annou Netrebko a Alfredo v La traviate v Lyric Opera of Chicago; Leicester v koncertnom uvedení Marie Stuardy s Joyce DiDonato v Deutsche Oper Berlin; Vojvoda v novej inscenácii Rigoletta v Bavorskej štátnej opere v Mníchove.

Vstupenky JOSEPH CALLEJA

Top