Koncert Bonnie Tyler v Bratislave sa blíži.

Dátum/Date: 21.04.2015
Miesto konania/Place of event: Aegon aréna, Bratislava
Otvorenie vstupnej brány: 19.00 hod.
Začiatok Čas/Time: 20.00 hod.

Koncert slávnej britskej speváčky Bonnie Tyler v Bratislave sa nezadržateľne blíži. Interpretka veľmi úspešných piesní zahrá v Bratislave už v druhej  polovici apríla. Vstupenky na koncert  sú  ešte stále v predaji.

Speváčka  Bonnie Tyler na seba upozornila vďaka  veľkému úspechu v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch. Fanúšikovia po celom svete si ju zapamätali vďaka nezameniteľnému a charizmatickému chraplavému hlasu, a preto je aj často prezývaná ako Rod Steward v ženskej podobe. Tyler patrí medzi najvýraznejšie osobnosti svetového ženského pop-rocku. Spoločne s Tinou Turner ide o dve najvýraznejšie mená tohto žánru histórie hudby.

Najslávnejšiu pieseň nahrala Bonnie Tyler v roku  1983. Hudba slávneho skladateľa Jima Steinmana, ktorý skladal okrem iných aj pre Celine Dion, Meata Loafa, Sisters of Mercy, Barbaru Streisand či Cher, s piesňou Total Eclipse of the Heart doslova vystrelil Bonnie Tyler na absolútny vrchol showbiznisu. Skladba sa držala na prvých miestach svetových  hitparád veľmi dlho a dokonca si vyslúžila nomináciu na cenu Grammy v kategórii skladba roka. Slávna rocková balada je jedna z najslávnejších piesní svojho žánru a doslova nestárne. V playliste rádiových staníc sa nachádza dodnes a často ju  ešte stále môžeme registrovať  na diskotékach a v kluboch.

Ďalšia známa pieseň britskej  rockovej speváčky je It´s a Heartache. Skladba, ktorá bola nahraná v roku 1978 a je dodnes považovaná za jednu z najpredávanejších LP  všetkých dôb. Predalo sa milióny singlov tejto piesne, ktorú zložili skladatelia  Ronnie Scott a Stewe Wolf.  

Za zmienku určite stojí aj jej vplyv na hudobnú scénu v Českej republike. Najúspešnejší český spevák Karel Gott naspieval v roku 1979 cover verziu piesne 
It´s a Heartache s českým textom Jen se hádej. Leona Machálková prespievala  pieseň Total Eclipse of the Heart s českým názvom Zatmění.

Bonnie Tyler príde zahrať do Bratislavy 21. apríla 2015 a môžeme sa na ňu tešiť v bratislavskom NTC- v Aegon aréne. Turné bude pokračovať aj do Českej republiky, kde zahrá  3 koncerty, v Prahe, Brne a v Ostrave.

Počas celého turné ju bude doprevádzať jej vlastná kapela. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na poriadnu dávku  rockovej show v podaní prvej dámy  tohto žánru.

Vstupenky na BONNIE TYLER

Top