Richard Bona s afrokubáskou kapelou 14. júna v Starej tržnici

Richard Bona s afrokubáskou kapelou 14. júna v Starej tržnici

Basgitarista Richard Bona pochádza z Kamerunu, študoval a hral v Nemecku, Francúzsku, nakoniec sa usadil v New Yorku. Doprevádzal mnoho zvučných mien ako Mike Stern, Pat Metheny, Bobby McFerrin, Didier Lockwood, Joe Zawinul, Steve Gadd, Larry Coryell, Manu Dibango, Salif Keita, Mino Cinelu, Michael Brecker.

Richard Bona bol dva roky hudobným riaditeľom projektov Harryho Belafonte, je stálym profesorom hudby na New York University. Jeho vlastná produkcia je svojským prienikom jazzu a rocku, inšpirovaná hudbou rodnej Západnej Afriky.

Pozíciu svetovej hviezdy mu priniesol album “Tiki” v roku 2005. Rok nato sa predstavil na Bratislavských Jazzových Dňoch Slovenská sporiteľňa. V roku 2008 sa k nám vrátil ako headliner Jarných BJD. Odvtedy vydal dva úspešné albumy “The Ten Shades Of Blues” a “Bonafied”.

Richard Bona vystúpi 14. júna v Starej tržnici. Vyše 90 minútový koncert bude slovenskou premiérou afro-kubánskeho projektu Mandekan Cubano jedného z najlepších, najzábavnejších a najuznávanejších basgitaristov planéty.

Richard Bona’s Mandekan Cubano je plnokrvná afrokubánska jazzová kapela s vychytenými hráčmi, z ktorých je najslávnejším skladateľ a pianista Osmany Paredes.

Paredes je medzinárodnou hviezdou kubánskej hudby, od začiatku deväťdesiatych rokov spolupracoval s plejádou amerických a mexických hráčov. Presťahoval sa do New Yorku, kde založil kapelu Latin Jazz Group. Aktívne s ňou koncertuje vo vychytených kluboch v USA, aj na medzinárodných festivaloch.

Koncert kubánskeho projektu Richarda bonu bude v rámci Jarných Bratislavských Jazzových Dní.

Lineup:
Richard Bona basa, spev
Osmany Paredes, klavír
Luisito Quintero, perkusie
Roberto Quintero, perkusie
Rey Alejandro, trombón
Dennis Hernandez, trúbka


Vstupenky na koncert RICHARD BONA Mandekan Cubano v predaji!

Top