Aneta Langerová - Na Radosti

Aneta Langerová - Na Radosti

Dátum/Date: 05.11.2015 o 20:00
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Nám. SNP 14 / Kolárska 3, Bratislava


Aneta Langerová - "Na Radosti"

Koncertné turné s kapelou a sláčikovým triom


Popis/Description:

Aktuálna držiteľka štyroch ocenení Cien českej Akadémie populárnej hudby Anděl 2014 v kategóriach:

Speváčka roku 2014
Na radosti - Album roku 2014
Tráva – singel roku 2014
Tráva – videoklip roku 2014

Nového albumu Anety Langerovej sa jej fanúšikovia dočkali koncom roku 2014. Štúdiový album s príznačným názvom NA RADOSTI nadväzuje na album Pár míst, ktorým si Aneta splnila svoj sen a k spolupráci prizvala vynikajúce sláčikové trio a svoju tvorbu predstavila v akustickej podobe. Skladby v tejto podobe získali naliehavejší rozmer a album sa dočkal veľkého úspechu u kritikov, ale aj fanúšikov.

Rovnako naliehavý, ale aj hravý je jej nový album. Spolu s klaviristom, hudobným skladateľom a producentom Jakubom Zitkom pracovali dva roky na nových skladbách. Inšpiráciu hľadali na magickom mieste obklopení hlbokými šumavskými lesmi.
„Na Radosti je miesto, kde sa zastavil čas a s ním aj osudy ľudí, ktorí tam žili. To miesto sme si zamilovali, očarilo nás a vtiahlo do deja príbehov, ktoré chceme rozprávať. Zachovali sa len dve chalupy na samote, socha Panenky Marie a ruina kaplnky. Ale na príbehy ľudí, ktorí tam žili, to nemalo žiadny vplyv. Tie tam doslova viseli vo vzduchu a my sme sa ich rozhodli vyrozprávať,“ vraví Aneta Langerová.

Už prvý singel z albumu – Píseň o Svaté Kordule – bol prísľubom, že na novom albume sa môžete tešiť na autenticitu, osobitú melodiku a silné príbehy. Takým bol aj príbeh o Svätej Kordule, patrónke všetkých lodníkov, moreplavcov a pútnikov. „Je to o láske a vášni, ktorá ju sprevádza. Pieseň som venovala Kordule, pretože je to taká naša ochrankyňa – aby sme v rozbúrených vodách našli cestu domov. Je dobré vedieť, že nad nami niekto drží ochrannú ruku,“ s úsmevom vysvetľuje Aneta.

„Priala som si, aby album, ktorý vydám, bol prístupným všetkým – aby bol ľudový, úprimný a čistý. Rozprávať príbehy, na ktoré sa môžem pozerať zvonka a napriek tomu ich prežívať, je pre mňa nová, oslobodzujúca skúsenosť. Veľa sme čítali, čerpali z legiend a príbehov. V piesňach sa však objavujú aj momenty, ktoré sa prelínajú s mojim životom. Napríklad v skladbe Bříza spievam o strome, v korune ktorého mi otec postavil domček a ja som z neho pozorovala svet. Tá breza rástla so mnou, je pevná, symbolizuje mňa a môj domov,“ hovorí o albume Aneta Langerová.

Po skladbe o Svätej Kordule nasledoval druhý singel s názvom Tráva, ku ktorému nakrútili aj pôsobivý videoklip. Ten vznikol v kruhu Anetiných priateľov a rodiny. Jednu z postáv vo videoklipe stvárnila aj Amálka Langerová, Anetina neter. Klip režírovala Olga Špátová a za kamerou stál Lukáš Hyksa.

Autenticita. Osobitá melodika. Silné príbehy – to je nový album Anety Langerovej.

Album Na Radosti obsahuje 12 autorských skladieb o dievčatách a ženách, ktoré spája čistota, krehkosť, ale zároveň aj odvaha ísť svojou cestou. Aneta v úlohe rozprávačky Vás vtiahne do deja, vymyslené príbehy sa stávajú skutočnými. Album však prekvapivo nie je vážny. Zásadné témy sú častokrát sprevádzané láskavou iróniou, ktorá je znakom zrelosti, ku ktorej Aneta ako hudobníčka dospela. Jednou autorskou skladbou prispela aj violoncellistka, speváčka a skladateľka Dorota Barová.

„Na albume nájdete zmierenie, nádej, iróniu osudu, smútok, aj radosť. Všetko je to ale v rovnováhe. Prijímať život s nadhľadom a pokorou považujem osobne za veľké umenie,“ dodáva k albumu Aneta.

V rámci živého hrania a predstavenia nového albumu Na Radosti Aneta odohrala na jar tohto roku 20 koncertov po celej Českej republike, všetky beznádejne vypredané. Aneta Langerová ale nezabúda ani na svojich slovenských fanúšikov. Pre nich sa už v týchto dňoch pripravuje koncertné turné, na ktoré sa slovenské publikum môže tešiť na jeseň 2015!


--------------------------------------------------------------------------------

Vstupné/Entry:
Plocha: 15,00 EUR / voľné sedenie
Balkón: 25,00 EUR / voľné sedenie

Zľavy pre deti, študentov, dôchodcov, zťp: bez nároku na zľavy.


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Aneta Langerová - Na Radosti
Vstupenku na toto podujatie si môžete vytlačiť aj u Vás doma.

Top