ROYAL RUSSIAN BALLET – LABUTIE JAZERO

Najznámejší balet sveta Labutie jazero od Petra Iljiča Čajkovského - v podaní klasickej ruskej baletnej školy – súboru Royal Russian Ballet, ktorý je zložený z tých najlepších tanečníkov a tanečníc z celého Ruska, rozžiari predvianočný čas romantickým príbehom o krásnej princeznej Odette a divokej a vášnivej čiernej labuti Odílii. 

Labutie jazero patrí medzi najtradičnejšie baletné predstavenia všetkých čias.
Royal Russian Ballet - ambiciózny a popredný ruský baletný súbor sa predstaví v Bratislave a troch mestách Českej republiky. Bratislavské predstavenie sa uskutoční 16. decembra v Incheba Expo. Ďalšie tri predstavenia odohrajú a odtancujú v troch českých mestách - v Prahe, Brne a české tour bude zakončené v Ostrave.

Ruská baletná škola je populárna na celom svete a prakticky neexistuje žiadna väčšia konkurencia tejto kolísky baletného umenia. Súbor Royal Russian Ballet reprezentuje tie nejzákladnejšie postupy a pravidlá klasickej školy baletu. Súbor, ktorý precestoval takmer celý svet a roztlieskal krajiny ako Kolumbia, Peru, Venezuela, Chile, Bolívia, Costa Rica, Ekvádor a aj domáce Rusko, či Ukrajinu príde v polovici decembra aj na Slovensko a poteší tak fanúšikov baletného umenia v predvianočnom období. S tradičným Labutím jazerom, ktoré so súborom naštudoval ruský zaslúžilý umelec Mikhail Bezzubikov, pricestuje do Bratislavy, Prahy, Brna a Ostravy.

Top