Fragile pozýva na výnimočný koncert a krst nového live albumu

Fragile pozýva na výnimočný koncert a krst nového live albumu

Už o týždeň, 1.12. Fragile v Ateliéri Babylon zaspievajú známe hity kapely Queen, aj v sprievode nadupanej rockovej kapely. Avizované live CD Fragile Queen Symphony pokrstí Richard Müller.

V rámci koncertu 1. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon sa Fragile predstaví tak, ako ich poznáte – a cappella, ale aj s kapelou (avšak tentokrát bez orchestra) a zároveň pokrstí nové live CD z koncertu, ktoré vychádza pod hlavičkou Viva Musica! records. Hostia koncertu tak budú mať exkluzívnu možnosť zakúpiť si prvé kúsky CD aj s podpismi členov Fragile ešte predtým, než budú k dispozícii v rámci kamenných obchodov a na internete.

„Keďže sú naši fanúšikovia jednoducho závislí na  a cappella žánri, tak v prvej časti koncertu uvedieme program ešte bez kapely. Môžu sa napríklad tešiť na našu vokálnu verziu Queen-oviek “Bohemian Rhapsody”, alebo “ Good Old Fashioned Loverboy”. Pravdepodobne zaspievame aj nejakú vianočnú, aby bolo jasné v akom časopriestore sa nachádzame. V druhej časti koncertu to rozbalíme aj so skvelou kapelou na Queen-ovsku notu. Veľa ľudí sa nám po letnom koncerte na Viva Musica! festivale priznalo, že už im len chýbala možnosť si zatancovať. No a tu je tá šanca, ktorú treba rozhodne využiť, lebo v Babylone to je „na stojáka“, čo sa k danej hudbe fajnovo hodí. My by sme tiež neobsedeli, hovorí o programe večera Braňo Kostka.

Spojenie Fragile, symfonického orchestra Sinfonietta Bratislava, rockovej kapely a hitov kapely Queen malo premiéru na tohtoročnom Viva Musica! festivale vo vypredanej Aegon aréne. Výsledkom reakcií fanúšikov je live CD z koncertu, ktoré vyjde už o týždeň pod hlavičkou Viva Musica! records. Ako krstného otca si Fragile z dobrých dôvodov zvolili svojho dlhoročného kamaráta a kolegu Richarda Müllera, ktorých posledné dva roky spájal aj úspešný projekt „Hlasy“.

„Spojenie s Richardom bolo čarovné. Ani my sme nečakali, že spolu prežijeme také úspešné dva roky, za ktoré sme realizovali 100 koncertov. Za naše spoločné CD sme dokonca získali niekoľko ocenení, ako Krištálové krídlo, Cenu ZAI, či Cenu Soza. No hlavne medzi nami vzniklo priateľstvo a vzájomne sme si veľkými fanúšikmi. Preto sme veľmi poctení, že pokrstí naše nove CD. Pritom si môžeme byť istí, že si ho Richard i rad vypočuje, lebo jednoducho miluje hudbu a to mame spoločné. , prezrádza Braňo.

Členovia Fragile sa na koncerte v utorok predstavia spolu s nadupanou rockovou kapelou v zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Roland Kaník (klávesy), Juraj Gregorík (basgitara) a Štefan Bugala (bicie).

Malé vydavateľstvo s veľkými plánmi

Viva Musica! records tento rok okrem CD Fragile Queen Symphony plánuje vydať ďalšie dva CD albumy – profilové CD výnimočných slovenských operných spevákov Jany Kurucovej a Štefana Kocána, ktorí sa predstavili aj na Viva Musica! festivale v rámci záverečného operného gala koncertu v roku 2014 na Bratislavskom hrade. Začiatkom budúceho roka je zároveň avizované vydanie profilového CD sopranistky Adriany Kučerovej.

Spoločným menovateľom všetkých CD projektov vydavateľstva je prepojenie s Viva Musica! festivalom, na ktorom všetci spomínaní interpreti v minulosti účinkovali, a jeho aktivity priamo nadväzujú na projekty realizované v rámci festivalu.

Vstupenky na concert FRAGILE QUEEN - KONCERT SPOJENÝ S KRSTOM CD v predaji v sieti ticketportal!

Top