Paul Anka sľubuje počas svojho prvého bratislavského koncertu veľkú show!

Dátum: 05.02.2016
Miesto konania: Incheba Expo Arena, Bratislava
Čas: 20.00 hod.
Otvorenie vstupov: 19.00 hod.

Vystúpenie legendy swingu a rock&rollu Paula Anku v Bratislave sa blíži. Nestarnúci spevák a textár, ktorý stojí za piesňami  My Way, Diana, She´s a Lady alebo This is It, pripravuje pre  bratislavský koncert veľkú show.  Fanúšikovia sa môžu tešiť na exkluzívny večer  plný hitov človeka, ktorý stál pri samotnom vzniku pop music. Koncert sa uskutoční 5. 2. 2016 v Incheba Expo Arene v Bratislave. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Ako sám Paul Anka hovorí, na Slovensko pricestuje v strede zimy, ale v  koncertných priestoroch haly, kde odohrá svoj koncert, bude naozaj veľmi horúco. Nestarnúci showman a energický interpret nadväzuje na veľmi úspešné minuloročné európské turné, ktoré bolo vo všetkých mestách prakticky kompletne vypredané. „Do väčšiny krajín nejazdím každý rok, nemám to veľmi rád. Cestujem po celom svete  a chcem vždy predviesť zaujímavý koncert, niečo nové,  čo sa ľuďom bude páčiť. Preto radšej zostávam doma a pripravujem ďalšiu show, s ktorou by som mohol prísť, čo samozrejme trvá nejaký čas. Teraz už  je všetko doladené a máte sa na čo tešiť, " vyjadril svoj pohľad  na koncertovanie Anka. Jeho koncert  na Slovensku a jeho návrat  do Českej republiky môžeme teda vnímať ako prejav náklonnosti a úcty k svojím fanúšikom. 

„Budem hrať piesne, ktoré všetci poznajú, ale zároveň chcem byť aj súčasný, a preto v nich ľudia nájdu nové momenty. Určite zaradím  skladby, ktoré som napísal pre Michaela Jaksona, ako napríklad Love Never Felt So Good alebo This is It. Dočkáte sa aj skladieb z albumu  Rock Swings," prehlásil  nedávno Anka.

Práve album Rock Swings, ktorý Anka vydal v roku 2005, je jedným z jeho najzaujímavejších albumov vôbec. Obsahuje  štrnásť cover verzií známych rockových a popových skladieb v špeciálnom swingovom aranžmáne. „Začalo to spoluprácou s Michaelem Bublémom, ktorému som produkoval album. Hovoril som si, že by som mohol nahrať  swingový album, ktorý bude plný piesní, čo mám rád, ale ktoré nie sú  swing. Sadol som si a začal vyberať z toho veľkého množstva skladieb. Tak vznikol Rock Swings," komentuje vznik albumu, v ktorom sa nachádzajú piesne  R.E.M., Erica Claptona, Oasis, Nirvany alebo Bon Joviho.

Paul Anka, rodák z kanadskej Ottawy, má za sebou veľmi úspešnú kariéru. Na vrchole scény sa drží takmer šesťdesiat rokov, počas ktorých vytvoril veľké množstvo skladieb. Asi najznámejšie piesne, ktoré mu otvorili cestu na vrchol, je pieseň   Diana. Tú zložil už vo svojich 17 rokoch, ako pieseň pre svoju platonickú lásku.
Skladba obletela celý svet a udomácnila sa v mnohých krajinách.  Rovnako tomu bolo aj vo vtedajšom Československu, kde ju prespieval do češtiny Milan Chladil. Ďalej Anka skladal piesne pre  svojích kolegov. Napríklad Frank Sinatra, sám Pán SWING, mu vďačí za jednu z najväčších piesní svojej kariéry s názvom My Way. Tom Jones zase dodnes spieva skladbu She´s a Lady, ktorej sa po svete predalo viac ako milión kusov. Úspešnú spoluprácu si Anka zapísal aj s kráľom popu, Michaelem Jacksonom. Pro neho napísal skladbu This Is It, ktorá sa taktiež stala titulnou skladbou k jeho už neuskutočnenému svetovému turné. Ďalej to boli skladby  Love Never Felt so Good, ktorá vyšla až po smrti samotného Jacksona a na ktorej spieva aj súčasná  megastar Justin Timberlake. „Keď sa otočím späť, tak som mal veľmi úspešnú kariéru. Nie som však  človek, ktorý by sa obzeral dozadu. Myslím, že som mal v živote veľké šťastie. Samozrejme som musel veľa pracovať a budem pracovať naďalej. Svet sa rýchlo a radikálne mení a na to musí vedieť človek reagovať. Bohužiaľ v súčasnej dobe je táto premena veľmi smutná," hovorí Anka o svojej kariére i o súčasnom dianí v spoločnosti. 

Anka vystúpi  spolu so svojou skupinou v Bratislave 5. februára 2016 v Incheba Expo Arene. Vstupenky na koncert sú k dispozícii v sieti Ticketportal  alebo na www.ticketportal.sk v cene od 39 Eur.
O tri dni neskôr navštívi Anka taktiež Prahu.

Vstupenky na PAUL ANKA

Top