Piotr RUBIK - Tu es PETRUS

Dátum a miesto konania/Date and place of event:
26.11.2016 o 19:00 hod., Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava 

Cena/Price: od 19 €

Popis/Description: 

Monumentálne dielo fenomenálneho poľského skladateľa a dirigenta Piotra Rubika – Tu es Petrus s textami prozaika Zbigniewa Ksiažeka, bolo skomponované na počesť rodáka, pápeža Jána Pavla II. Texty ako i sprievodné slovo ku každej skladbe je inšpirované básnickou tvorbou Jána Pavla II, jeho meditáciami alebo staťami z Biblie. Zamýšľajú sa nad aktuálnymi problémami ľudstva i jednotlivca v dnešnom svete, poznačenom sebectvom a nepochopením Božej Lásky. Najdôležitejším odkazom celého diela je potreba pokoja vo svete i v každom človeku, tak ako to zdôrazňoval aj sám pápež.

Hlavnou časťou diela Tu es Petrus je 60 členný symfonický orchester. Emócie s koncertu umocní 55 členný zbor a 6 sólisti. Hudba Piotra Rubika skvelo vystihuje posolsvo ukryté v jednotlivých skladbách.

Piotr Rubik je poľský skladateľ symfonickej populárnej hudby pre orchester, film a divadlo. Vyštudoval konzervatórium a neskôr hudobnú akadémiu Fryderyka Chopina vo Varšave. Stal sa členom svetoznámeho orchestra Jeunesses Musicales International. Študoval kompozíciu filmovej hudby v Siene pod vedením slávneho skladateľa Ennia Morriconeho.


Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Imobilní + doprovod 25€ (limitovaný počet 10 miest)

Vstupenky na podujatie Piotr RUBIK - Tu es PETRUS v Predaji TU!

Top