FESTDOBRÉRYBNÍKY




















FestDobréBohunice sa sťahujú z Jaslovských Bohuníc a menia sa na FestDobréRybníky.


Po deviatich rokoch sa jeden z najobľúbenejších folk a country festivalov FestDobréBohunice sťahuje z Jaslovských Bohuníc. Ukončuje sa tak takmer dekáda pôsobenia výnimočného podujatia, ktoré túto obec zviditeľnilo nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Na podujatí FestDobréBohunice sa v minulosti predstavili okrem stálic československého folk a country neba ako sú bratia Nedvědi, Čechomor, Wabi Daněk, Kamelot, Allan Mikušek, Buty, Robert Křesťan a Druhá Tráva, Žalman a spol, Cop, Poutníci a stovky ďalších aj svetové hviezdy ako najlepšia írska speváčka Luan Parle, austrálska country hviezda Wayne Law, indianska smršť v podaní Big City Indians, ale taktiež Tom White and Harp Orchestra, Amelia Ray, Erick Macek, Big Daddy Wilson, Willie Jones a desiatky ďalších.
 “Obec nám bohužiaľ na jubilejný ročník neprenajala priestory a tak sme siahli po novom mieste, ktoré má v sebe neuveriteľný potenciál a je nádherné. Sťahujeme sa do katastra obce Opatovce pri Trenčíne na rybníky FarmaRyby. A diváci si v tradičnom termíne koncom júla vychutnajú opäť to najlepšie na čo sú zvyknutí z takmer dekády FestDobréBohunice”, prezrádza duša a majiteľ podujatia Ivan Cali Podolský, ktoré mení názov na FestDobréRybníky. Na ďalšom ročníku, ktorý už nesie nový názov môžeme 29. - 30. júla 2016 zažiť folk, country a bluegrass plným priehršťím a nebudú chýbať ani stálice tohoto festivalu ako Wabi Daněk, Allan Mikušek, Roman Horký (KAMELOT), Neznámi, J.Samson Lenk (HOP-TROP), Bobova Diéta, COP, KaTea, Poutníci, Karpatské Horké, René Souček, Zatúlaní, František Nedvěd ml, Trampas, Mince vo fontáne a desiatky ďalších. Rozľahlý areál priam láka na viaceré sprievodné podujatia, ktoré sú pre tento festival známe a získali si preto obľubu celej rodiny. Pre najmenších je okrem nafukovadiel, divadla, atrakcií a hier pripravené aj edukatívne popoludnie, kde sa dozvedia čo najviac z prírody, z poskytovania prvej pomoci, či hre na hudobných nástrojoch. Dospeláci sa už tradične môžu zapojiť nielen do súťaží a atrakcií, ale aj množstva loptových hier, či vodáckých súťaží.

"Na 8 hektárovom pozemku s rybníkmi vzniká priestranný kemping, kde už teraz je možné stretnúť okrem nadčencov rybolovu aj desiatky karavanistov, či stanujúcich. Miesto sa stáva obľúbené aj vďaka prístupnosti cykloturistom, ktorí to z Trenčína, či Nového Mesta nad Váhom majú naozaj len na skok. Prístupnosť pre motoristov nemohla byť ani jednoduchšia! Z D1 je to len pár stovák metrov a na hlavnom ťahu Uherské Hradiště-Trenčín-Bánovce nad Bebravou. Nielen na rybolov je toto miesto naozaj jedno z najromantickejších”, dodáva Cali, ako organizátora nielen návštevníci, ale aj nadčenci folk a country scény familiárne nazývajú. “Každá zmena so sebou prináša i úskalia a som vďačný, že mi fanúšikovia, kapely, či partneri naďalej veria a idú s nami. Samozrejme na podobné podujatie treba tých partnerov zohnať ešte oveľa viac. Tento rok bude náročný nakoľko sa prenajímateľ priestorov, kde sme takmer 10 rokov pôsobili s FestDobréBohunice rozhodol spraviť country festival s naozaj veľkou finančnou podporou a dokonca v našom termíne. Verím, že táto polarizácia fanúšikov na už tak oslabenej scéne, kedy nám úžasné festivaly v minulosti zanikli nezanechá až priveľký šrám na duši. Rád by som sa i napriek tomu poďakoval obci Jaslovské Bohunice za dlhoročnú podporu a to, či už po finančnej, alebo technickej stránke”, prezrádza Ivan Cali Podolský

V roku 2006 sa v Jaslovských Bohuniciach udialo vôbec prvé podujatie, ktoré zastrešovala Agency J.H a kde sa organizačnej taktovky zhostili Roman Áč, Ivan Cali Podolský a Ján Hrčka. Už od roku 2007 nesie podujatie názov FestDobréBohunice a následne po dobrovoľnom odchode dvoch spoločníkov celú organizáciu a zastrešenie podujatia preberá Ivan Cali Podolský známy aj z množstva ďalších projektov ako Country Lodenica, Unplugged Kursalon Fest, dlhoročné pravideľné koncerty v Kursalone, Rádio FolkCountry, FestDobre na Hrade, FestDobréBzince, Fest Čertova Pec, FestDobráMuzička s Calim na Rádiu Piešťany a rovnomenné pomenovanie koncertov v piešťanskom ŽiWelli.
Zostáva len veriť, že pri takto výraznej zmene miesta, ktorá sa síce zdá sa v náväznosti na priestranejšiu a romantickejšiu lokalitu pozitívnou bude mať tento organizátor dostatok nových partnerov na udržanie vysokej úrovne podujatia. Predpredaje vo väčšine ticketingových spoločností a podpora na sociálnych sieťach zatiaľ nasvedčuje, že “festdobrí” fanúšikovia smerujú z Jaslovských Bohuníc do Opatoviec pri Trenčíne.


VSTUPENKY na festival FESTDOBRÉRYBNÍKY

Top