Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa Už o týždeň čaká Bratislavu unikátny koncert

Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa Už o týždeň čaká Bratislavu unikátny koncert

 Veľkolepá hudba a jedinečný umelecký zážitok. O týždeň, v pondelok 20. júna 2016, čaká fanúšikov Tolkienovej trilógie Pán prsteňov unikátne spojenie projekcie oscarového filmu a  koncertu symfonického orchestra.

100 členný symfonický orchester a 150 členný zbor sa pripravuje na jedinečný bratislavský koncert Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa niekoľko mesiacov. Americká produkcia si vybrala Plzeňskú filharmóniu, ktorá je známa vysokou kvalitou, rovnako ako Kühnov detský zbor i  Vysokoškolský zbor Karlovej univerzity. „Zboristi sú fanúšikmi Tolkienovej trilógie, preto im nerobili problém ani texty v jazykoch, ktoré sú pre film typické a to Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic, Čierna reč Mordoru,˝ hovorí Jana Tuhá, PR manažérka projektu. Skladateľ Howard Shore si za hudbu k filmu Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa odniesol najprestížnejšie ocenenie - sošku Oscara.

Unikátny projekt videli po celom svete milióny divákov, hlavné mesto Slovenska Bratislava privíta takéto veľkolepé spojenie po prvý raz. Sólistkou koncertu bude Clara Sanabras, známa napríklad zo soundracku k trháku The Hobbit. V minulosti spolupracovala s Jamesom Hornerom, autorom filmovej hudby k Titanicu i  Jarvisom Cockerom -  lídrom kapely Pulp. 

Počas trojhodinového koncertu uvidia diváci celý film so slovenskými titulkami, v HD kvalite, navyše na nadrozmernom plátne veľkosti 150 štvorcových metrov. „Inštalovať ho bude špeciálny tím, ktorý je nielen zvyknutý na výškové práce, ale najmä má skúsenosti z iných koncertov. Dokopy bude na prípravách pracovať približne 80 ľudí,“ dodáva Jana Tuhá.

Obsadenie:
Clara Sanabras, sólový spev
Plzeňská filharmónia, dirigent David Reitz
Kühnov detský zbor, zbormajster Petr Louženský
Vysokoškolský umelecký zbor Karlovej univerzity, zbormajster Jakub Zicha

Vstupenky na podujatie LORD OF THE RINGS - THE FELLOWSHIP OF THE RING v predaji!

Top