MISCHA MAISKY: RECITÁL KOŠICE

Dátum a miesto konania/Date and place of event: 
10.7.2016 o 20:00 hod., Kunsthalle - Hala umenia, Rumanova Košice

Cena/Price:
12 Eur v predpredaji
16 Eur na mieste

Popis/Description: 
Mischa Maisky patrí medzi svetovo najznámejších a najžiadanejších umelcov v oblasti klasickej hudby. Študoval pod vedením Mstislava Rostropovicha a zároveň aj Gregora Piatigorskeho. Rostropovich sa o Mischovi Maiskom vyjadril ako o "... výnimočnom talente mladšej generácie violončelistov. V jeho hre je skombinovaná poézia, mimoriadna jemnosť, nesmierny temperament a brilantná technika.” 

Spolupracuje so svetovými orchestrami a dirigentmi (L. Bernstein, V. Ashkenazy, D. Barenboa, G. Kremera, J. Jansen, M. Argerich a mnohých ďalších. Pre prestížne nemecké vydavateľstvo Deutsche Grammophon nahral viac ako päťdesiat nahrávok.
Jeho nahrávky získali celosvetové uznanie. Je päťnásobným držiteľom prestížnej ceny Record Academy Prize v Tokiu, trojnásobným držiteľom Echo Deutscher Schallplattenpreis, Grand Prix du Disque z Paríža Paris a Diapason d’Or of the Year a niekoľkonásobným nominantom na ocenenie Grammy. 
Tvrdí o sebe, že má celosvetové občianstvo: „Hrám na talianskom violončele s francúzskymi a nemeckými sláčikmi, mám šesť detí, ktoré sa narodili v štyroch rozličných krajinách, moja druhá manželka je napoly Srílančanka a napoly Talianka, šoférujem japonské auto, nosím švajčiarske hodinky a indiánsky náhrdelník a doma sa cítim všade, kde si ľudia vážia klasickú hudbu a majú z nej radosť.“ Košickému publiku sa predstaví sólovým recitálom v sprievode svojej dcéry – klaviristky Lily Maisky.

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez zľavy.


Vstupenky na podujatie MISCHA MAISKY: RECITÁL KOŠICE v Predaji TU!
Top