SWINGOVÝ VALENTÍN

 
















SWINGOVÝ  VALENTÍN

V rámci plesovej sezóny a zimných tanečných zábav pre Vás aj Národné osvetové centrum v spolupráci s občianskym združením Swingmánia hudby pripravilo špeciálnu tančiareň v rytme swingu!

Nie len pre zamilovaných bude 11. februára vo V-klube v Bratislave dobrá nálada, tanečný parket a pozitivizmus, kam až Vaše oko dohliadne. Živá hudba v podaní swingového orchestra FATS JAZZ BAND pod vedením Ladislava Fančoviča a tanečný workshop a od lektorov tanečnej školy B-Swing Vás na chvíľu prenesú o takmer sto rokov do minulosti.

O podujatí nám porozprávala spoluorganizátorka Jana Dekánková: „Už štvrtý rok usporadúvame tematické tančiarne, ktorými chceme oživiť a nadviazať na dlhoročnú tradíciu bratislavských tančiarní. Málokedy majú ľudia možnosť vypočuť si hot jazzovú a swingovú hudbu z počiatkov jazzu v jej pôvodnej podobe, na originálne historické hudobné nástroje a bez moderných prímesí. A ešte menej zriedkavo si na ňu môžu zatancovať, keďže táto hudba nebola pôvodne koncertná, ale tanečná. Preto sme sa rozhodli priblížiť celú atmosféru tejto očarujúcej doby v podobe, v akej ju zažívali aj ľudia v 20-tych až 40-tych rokoch minulého storočia, t.j. v nočnom klube, patrične oblečení, s pohárom dobrého vínka a pri tanci. V sále bude pripravený dostatočne veľký tanečný parket, ale aj vyvýšené miesta pre netancujúcich poslucháčov. Veríme, že spolu s Národným osvetovým centrom sprostredkujeme návštevníkom zážitok, na aký budú ešte dlho spomínať.“


V sobotu 11.2.2017 SWINGOVÝ VALENTÍN
ADRESA: Véčko (V-klub), Národné osvetové centrum, Námestie SNP 12, 812 34 Bratislava
VSTUPENKY: 13 €, 8 €;  ZŤP 3 € 
Predaj vstupeniek v sieti Ticketportal
DRESS CODE: dobové štýlové oblečenie z rokov 1920 – 1940 (nie je povinné, ale poteší)
Spoluorganizátor: Národné osvetové centrum

Od 19:00 hod. Vás bude večerom sprevádzať swingový orchester Fats Jazz Band, ktorý hrá autentickú hot jazzovú a swingovú hudbu presne tak, ako si ju dnes môžete vypočuť už iba zo starých šelakových platní. Sedem skvelých hudobníkov a dvaja šarmantní speváci Vás prenesú do obdobia 20-tych až 40-tych rokov ale takisto Vám zahrajú aj šlágre doyéna slovenskej populárnej hudby tohto obdobia – Františka Krištofa Veselého, či českej hviezdy Inky Zemánkovej.

Počas večera budete mať jedinečnú príležitosť naučiť sa grátis základy tanečných krokov swingového tanca lindy hop od lektorov tanečnej školy B-Swing.

Na každej tančiarni Vám prinášame možnosť odniesť si z večera spomienku v podobe fotografie vo vintage fotokútiku a nebude tomu inak ani tento krát. Fotograf Andrej Mann si pre Vás pripravil opäť malebné pozadie a vtipné rekvizity.

Top