More Than Fest zbrojí ďalej: Potvrdil kapelu hudobného génia Petra Tägtgrena!

More Than Fest zbrojí ďalej: Potvrdil kapelu hudobného génia Petra Tägtgrena!

Horúca novinka prišla z tábora festivalu More Than Fest, ktorý potvrdil ďalšiu hudobnú lahôdku, ktorá sa predstaví v auguste vo Zvolenskej Slatine.

Futbalové ihriská vo Zvolenskej Slatine otvoria svoje brány druhýkrát pre metalových fanúšikov 18. a 19. augusta 2017. Usporiadajúca agentúra EPG sľubuje opäť veľký zážitok.

Ešte na sklonku roka potvrdili populárnych švédskych Vikingov AMON AMARTH, ktorí budú jednými z co-headlinerov festivalu. Potvrdené sú už aj také mená ako power metaloví vlci POWERWOLF alebo Fíni WINTERSUN. Tešiť sa môžete opäť aj na ruskú kapelu ARKONA, ktorá hneď po skončení festivalu prejavila o hranie aj na ďalšom ročníku. Zabaví vás aj Roland Grapow a jeho MASTERPLAN, odídenci z populárnych SABATON, ktorí fungujú v kapele CIVIL WAR, Kanaďania COBRA LOTUS, či české legendy ALKEHOL.

Bohaté zastúpenie bude mať aj domáca scéna. Za všetkých spomeňme čoraz populárnejších symfonikov SYMFOBIA, ktorí v auguste už budú prezentovať v Slatine nový album. Prídu aj RAMCHAT, SIGNUM REGIS,  EUFORY, ATARAXIA, MAD FREQUENCY a mnohí ďalší.

Tieto mená sú už známe dávnejšie, takže poďme ku formácii, ktorú potvrdil More Than Fest teraz. Ide o švédsku partičku hudobného génia Petra Tägtgrena – PAIN! Hlavný mozog tejto kapely je patrí medzi najvyťaženejších ľudí v hudobnom priemysle, okrem legendárnej formácie HYPOCRISY je známy aj z projektu LINDEMANN, kde spojil svoje sily s dlhoročným kamarátom a frontmanom RAMMSTEIN, Tillom Lindemannom. Okrem toho produkuje albumy mnohým metalovým kapelám po celom svete. Za všetky môžeme spomenúť produkciu na aktuálnom počine SABATON.

Formáciu PAIN založil už v tom čase veľmi dobre známy Tägtgren v roku 1996 ako one man projekt. Hudba PAIN sa nedá poriadne zaškatuľkovať, no prívlastky elektro a industrial jej právom patria. O hudobnej genialite Petra Tägtgrena svedčí práve PAIN, na ktorom chcel prezentovať svoju záľubu v elektronickej hudbe, ktorá sa do drsných death metalových mantineloch HYPOCRISY jednoducho nehodila. Na začiatku bola Petrova priorita HYPOCRISY, no postupný úspech PAIN-u spôsobil v poslednom dobe pravidelné striedanie vydávania albumov týchto dvoch kapiel. Raz HYPOCIRSY, potom PAIN. Medzi to sa však už vmestil aj spomínaný projekt LINDEMANN.

Pod hlavičkou PAIN Peter vydal dokopy už osem štúdiových albumov. Všetko to začalo rovnomenným debutom z roku 1997. Nasledovali albumy „Rebirth“ (1999), „Nothing Remains the Same“ (2002), „Dancing with the Dead“ (2005), „Psalms of Extinction“ (2007), „Cynic Paradise“ (2008), „You Only Live Twice“ (2011) a aktuálna novinka vydaná v septembri 2016 „Coming Home“.

Z pôvodne štúdiového projektu sa stala regulárna kapela, ktorá pravidelne jazdí turné a koncertuje. V roku 2012 vydali aj DVD „We Come In Peace“, na ktorom je záznam z ich koncertu na Masters of Rock a k dispozícii je aj šou zo Švédska, ktorú doplňujú zábery zo zákulisia.

Pravdou je, že zostava PAIN sa veľakrát obmieňala a momentálne pôsobí v zostave Peter Tägtgren (vokály, gitara), André Skaug (basgitara), novým gitaristom je od turné na podporu aktuálneho albumu Greger Andersson a za bicie usadol pod Davidovi Wallinovi (HAMMERFALL) Petrov syn Sebastian! PAIN majú za sebou množstvo koncertov, za zmienku istotne stojí ich spoločné turné s fínskymi veličinami NIGHTWISH. Tägtgren si pod hlavičkou PAIN strihol aj zaujímavé duety. Song „Follow Me“ naspieval s Anette Olzon (ex-NIGHTWISH), nový album zdobí pieseň „Call Me“ s Joakimom Brodénom (SABATON).

Koncerty PAIN sú plné energie, svetelných efektov a nenechajú nikoho chladným. Charizma samotného majstra Tägtrena si podmaní každého. PAIN prídu roztočiť pravú metalovú diskotéku aj na More Than Fest!

Vstupenky na MORE//THAN//FEST v predaji!

Top