NOVÉ DIVADLO KOMÉDIE MIERI NA VAŠE BRÁNICE!

V januári 2017 na mape slovenských divadiel pribudlo nové divadelné zoskupenie – DIVADLO KOMÉDIE. Ako už prezrádza jeho samotný názov, chce sa profilovať výlučne na uvádzanie súčasných divadelných hier v žánri komédie. DIVADLO KOMÉDIE chce pôsobiť na celom území Slovenskej republiky. a chce byť cenovo dostupný, a svojou kvalitou zodpovedajúci doplnok k súčasnej ponuke profesionálnych činoherných divadiel. Tento subjekt stavia na výber kvalitných a nových komediálnych textov, špičkové herecké naštudovanie, dynamickú réžiu, na kultivované scénické spracovanie titulov. Prvou premiérou DIVADLA KOMÉDIE bude hra nemeckého dramatika Freda Apkeho HORÚCA SPRCHA - 17. a 18. marca 2017 v CULTUSe - Dom kultúry Ružinov v Bratislave.

HORÚCA SPRCHA je divadelne efektná, textovo vybrúsená a tematicky vtipná komédia. Prináša humornú a zároveň pravdivú správu o inštitúcii manželstva. Divák sa z nej napríklad dozvie, čo si rozhodne netreba zabaliť do kufra na spoločnú cestu s manželkou; ale aj to, aké škodlivé je viesť dlhé telefonické rozhovory s milenkou... Prečo sa nepredstavovať hotelovému personálu vlastným menom a na čom je založená manželská selanka naivnej telefonistky a snaživého pyrotechnika.
Autor hry Fred Apke dodáva: „Predstavenie je určené všetkým, ktorí vo svojom živote bojujú o lásku a harmóniu vo vzájomných vzťahoch. A často aj prehrávajú. Ak ja, ako autor, odkryjem mechanizmus ne-fungovania partnerských vzťahov, zamierim na ne reflektor humoru a vtipu, tak sa divák pri ďalšej hádke vo svojom
reálnom živote možno dokáže správať inak. Najdôležitejšie je, aby sme sa vedeli zasmiať sami na sebe. Vtedy sa začneme k sebe správať s väčšou toleranciou a úctou.“
HORÚCA SPRCHA je manželská fraška, v ktorej divák nájde trefné bonmoty a výstižné zobrazenie partnerských stereotypov v najobyčajnejších, ale aj najintímnejších situáciách. Nemecký dramatik Fred Apke s výnimočnou schopnosťou briskného pozorovateľa dokáže odkryť pred divákom mechanizmy vzťahovej hry medzi mužom a ženou. A čo dokáže diváka zaujať viac ako téma, s ktorou sa vo svojom živote stretáva takmer každý deň? Ak sú jeho problémy zobrazené s komediálnym nadhľadom, tak sa teší dvojnásobne. Bláznivý cirkus a peklo manželskej driny sa mení na komediálny kolotoč, ktorý je zdrojom jeho zábavy.
Kvalitu celej inscenácie budú vtláčať brilantné hereckého výkony Zuzany Tlučkovej, Petra Kočiša, Marcela Ochránka alebo Přemka Boublíka, Kataríny Ivankovej, Thomasa Puskailera alebo Jakuba Lorencoviča.
Realizačný tím predstavenia ďalej tvoria: prekladateľka Blanka Mongu, scénografka Diana Strauszová, kostýmová výtvarníčka Dorota Cigánková a režisér Svetozár Sprušanský.

Top