NA KOHO TO SLOVO PADNE


Na koho to slovo padne

Už vyše desať rokov patrí ,,Na koho to slovo padne“ k najobľúbenejším slovenským činoherným titulom. Vždy vypredaná sála a nadšené obecenstvo pripravia po každom predstavení protagonistom inscenácie ovácie a veľký potlesk.

Bláznivá komédia v podaní mladých hercov Róbert Jakab, Juraj Kemka, Vladimír Kobielsky, Marián Miezga a Lukáš Latinák pobaví publikum každého veku! Groteskný príbeh piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti, v spoločnosti jedného revolvera...
... samozrejme, že každého z nich tento revolver láka, pretože mu dáva príležitosť vládnuť nad ostatnými. Sú to piati zvláštni a hlavne smiešni pánkovia a každý z nich má celkom odlišnú predstavu o moci. Drsný mafián s drsnými spôsobmi, národovec z Detvy v kroji a s jasnou predstavou o raji na Slovensku, chudáčik so zápalom močového mechúra, aristokrat a intelektuál. Modelová pätica v modelových situáciách vygradovaných vo svojej smiešnosti až na hranicu grotesky. Inteligentný humor autora teda nezostáva len pri obhrublých narážkach, práve naopak. Nesie v sebe niekoľko úrovní a stáva sa tým výpoveďou o krutom správaní sa nás v krutej dobe okolo nás. Pätica mladých hercov tak roztáča nezastaviteľný kolotoč gagov, pri ktorých nám občas zamrzne aj úsmev na tvári.

Divadelná hra ,,Na koho to slovo padne“ získala cenu slovenských divadelných kritikov a teoretikov - DOSKY '98 v kategórii OBJAV SEZÓNY 1997/1998

Slovensko, Austrália, Čechy, Francúzsko, Bielorusko, USA, Srbsko, Maďarsko.
V rôznych kútoch sveta odohrali inscenáciu Na koho to slovo padne a vždy s veľkým úspechom. Zo zahraničia si Astorka priniesla ceny, diplomy, ďakovné listy a dokonca aj veľký gobelín, ktorý teraz vidí v mužskej šatni. V USA odohrala Astorka predstavenie v centre hollywoodských hviezd, v Los Angeles. Standing ovation v Srbsku a obrovský úspech v Maďarsku dokazujú, že príbeh je podaný pútavým spôsobom, ktorý baví divákov skutočne na celom svete.

Autor - Gábor Görgey
Preklad -  Peter Kováč
Réžia - Peter Mankovecký
Dramaturgia - Peter Pavlac
Scéna a kostýmy - Tatiana Šulíková
Výber hudby - Peter Mankovecký

Účinkujú: Róbert Jakab, Juraj Kemka, Vladimír Kobielsky, Marián Miezga, Lukáš Latinák.

 VSTUPENKY NA PREDSTAVENIE Na koho to slovo padne UŽ V PREDAJI!!! 

 


 

Top