JANE BIRKIN

JANE BIRKIN
  
Dátum: 29.10.2012
Miesto konania: Sála opery a baletu, nová budova SND Bratislava
Čas: 19:00 hod.

Milovníci francúzskej hudby by sa mali mať na pozore. Do Bratislavy sa prvýkrát chystá slávna Jane Birkin, ktorá sa nášmu publiku predstaví v exkluzívnom koncerte v Slovenskom národnom divadle. Jane Birkin bola spolu s Brigitte Bardot považovaná za sexsymbol Francúzska. V Bratislave odspieva hity slávneho Serga Gainsbourga.

Niektorí kritici tvrdia, že Jane Birkin spieva Gainsbourgove hity lepšie než on sám. Vo Francúzsku bol Serge Gainsbourg považovaný za obrovskú hudobnú legendu. Jane Birkin s hudobníkom strávila vo vzťahu 13 rokov, narodila sa im dcéra Charlotte. Vtedajší milenci spolu naspievali obrovský hit "Je t'aime moi non plus", ktorý je dodnes považovaný za najerotickejšiu skladbu všetkých čias.   Jane Birkin sa na koncerte s názvom "Serge Gainsbourg a Jane Birkin Via Japan" predvedie ako skvelá speváčka, ktorá dáva do svojho spevu množstvo emócií i sexepílu. Do Bratislavy pricestuje so svojimi hudobníkmi. Koncert by mal trvať približne 90 minút.

Jane Birkin sa okrem spevu preslávila aj ako herečka. Mnohí si ešte pamätajú slávnu scénu vo filme Rogera Vadima Don Juan 73, keď leží s Brigitte Bardot v jednej posteli v nahej kráse. O tomto filme sa zvykne hovoriť, že Jane Birkin touto scénou zatienila aj samotnú Bardot.

Pre Francúzov je dodnes Birkin považovaná nielen za sexsymbol, ale aj tú, ktorá už dlhé roky udáva módne trendy. Mnoho žien sa inšpiruje tým, čo Jane Birkin nosí, mnoho značkových módnych kolekcií je ešte aj dnes pomenované po Jane Birkin. Pre Francúzov je Jane módnou ikonou. Navyše sa veľmi intenzívne venuje aj charite a podporuje mnoho nadácií.

Vstupenky na JANE BIRKIN

Top