UPRISING REGGAE FESTIVAL 2012

ANTHONY B
Freedom Fighter - Reggae ikona z Jamajky

Piata edícia Uprisingu nesie so sebou zástup hviezd a legiend reggae music, dubu, hip-hopu aj elektronických beatov. Doposiaľ oznámené mená svedčia o tom, že Uprising patrí medzi špičku európskych reggae festivalov. S ohlasovaním headlinerov však ešte organizátori nekončia a ohlasujú jeden zo svojích najväčších tromfov. Je ním Anthony B, legenda a populárny predstaviteľ novodobého Roots Reggae a rastafariánskeho hnutia Bobo Ashanti.

Každý kto mal tú česť vidieť jeho vystúpenie naživo, dá určite za pravdu, že jeho energické shows sú highlightom všetkých festivalov. Anthony B, vlastným menom Keith Blair, sa narodil v roku 1976 v Clark’s Town na Jamajke. Pochádza z hlboko veriacej rodiny a jeho cesty ho v mladom veku priviedli k rastafariánskej viere a k reggae. Inšpiráciou mu bol Bob Marley, ale hlavne Peter Tosh, ktorý výrazne ovplyvnil jeho tvorbu. Počuť to v jeho hlase i v jeho revolučnom postoji.
Už počas štúdia pôsobil ako Deejay v lokálnom soundsystéme Shaggy Hi-Power. Tu stretol aj vplyvných reggae interpretov a naštartoval svoju hviezdnu kariéru. Dokopy vydal 26 albumov a množstvo kompilácií. Spolupracoval na nich takmer so všetkými významnými reggae umelcami a hosťujú mu aj mená ako Wyclef Jean, Snoop Dogg či Bone Crusher. Jeho posledný album z tohto roku nesie názov Freedom Fighter a kus z neho určite predstaví aj na svojom premiérovom vystúpení na Uprisingu. Tešiť sa však môžeme aj na jeho hymny  “World A Music”, “Police”, “Good Life”, “Raid The Barn”, “More Love”, “Fire Pon Rome”, ”Damage”,” Bad From Long Time” či jeho smash hit so Seeed “Waterpumpee”.

Organizátori festivalu sľubujú, že vystúpenie Anthony B bude jedno z najsilnejších, aké Uprising zažije.  Viac info najdete na www.uprising.sk

Zverejnení line-up Uprisingu:
ANTHONY B (JAM), LEE SCRATCH PERRY (JAM), MAX ROMEO (JAM), TARRUS RILEY (JAM), IRIE RÉVOLTÉS (DE/FR), DELINQUENT HABITS (USA), DJ VADIM & YARAH BRAVO (RU-SWE), ETANA (JAM), RAGING FYAH (JAM), RAS ZACHARRI (JAM), STEPPA STYLE (RU), YT (UK), DAMALISTIK / ROOTS SURVIVAL (FR), MUNGO'S HIFI (UK), SOOM T (UK), TOP CAT (UK), TENOR FLY (UK), ZION TRAIN (UK), DEADLY HUNTA (UK), POLEMIC

Lístky za zvýhodnenú cenu €27 sa dajú zakúpiť do 28. júna v sieti Ticketportal

www.uprising.sk
www.facebook.com/uprisingreggaefestival

*
World A Reggae Music -
http://youtu.be/nsa_I6nbZo0
Police - http://youtu.be/mN1-hI19p9k
Good Life (live) - http://youtu.be/Nb6u44etxlM
Raid The Barn (live) - http://youtu.be/k-hCpJ2e30k
Damage - http://youtu.be/OLD5DBbjY9g
Mr.Heartless - http://youtu.be/CZM9b1SlHFY
Lighter - http://youtu.be/3C3-WibfgFo
Time To Have Fun - http://youtu.be/VxYOknJFihY
Waterpumpee - http://youtu.be/idATUx-nLu0

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie UPRISING REGGAE FESTIVAL 2012

Top