Montserrat Caballé

Dátum: 15.12.202
Miesto konania: Incheba Expo Aréna
Čas: 20:00 hod

Cena: od 70,-€

Popis:
Celým svetom uznávaná a obdivovaná operná diva Montserrat Caballé vystúpi na Slovensku pár dní pred Vianocami. To najlepšie zo svojej tvorby predvedie slovenskému publiku za doprovodu orchestra mesta Bratislavy Capella Istropolitana pod taktovkou slávneho dirigenta Josého Collada.

Repertoár Montserrat Caballé, ktorá je opernou divou v pravom zmysle slova, je obrovský. Počet jej divadelných rolí je okolo deväťdesiat a je bezkonkurenčne najlepšou opernou speváčkou storočia. Spievala všetky skvelé úlohy štandardného repertoáru, najuznávanejšou sa stala pre svoj belcantový repertoár. Stala sa nástupkyňou Marie Callasovej v roli Belliniho Normy.

Pre širokú verejnosť sa stala slávnou aj kvôli spolupráci s legendárnym Freddiem Mercurym, s ktorým spolu naspievali CD album Barcelona. Ich spoločná titulná pieseň odznela aj na otváracom ceremoniáli Olympijských hier v Barcelone v roku 1992.

Jej hlas je nezabudnuteľný pre svoju čistotu, presnosť a silu. Je uznávaná pre svoj dramatický výraz, excelentnú techniku, hlasové zafarbenie. Oficiálne ukončila svoju kariéru v roku 2003 počas svojho turné v Nemecku.

Montserrat Caballé spievala počas svojej kariéry vo všetkých svetoznámych operných domoch, spomeňme milánsku La Scalu, Operu v Paríži, Metropolitnú operu v New Yorku, Royal Opera Covent Garden v Londýne, Teatro del Liceo v Barcelone, Boľšoj teatr v Moskve a mnoho iných.

Je úspechom, že Montserrat Caballé prijala pozvanie aj na Slovensko, špeciálne v nádhernom predvianočnom období.

Zľavy a vstupenky pre deti: žiadne

Vstupenky na Montserrat Caballé

Top