TRIBUTE to FREEDOM – koncert na hrade Devín

Jennifer Rush sa nevie dočkať svojho vystúpenia na Devíne

Už túto sobotu sa v krásnom prostredí Devína uskutoční X. ročník Tribute to Freedom. Na podujatie sa tešia nielen fanúšikovia, ale aj headlineri večera – Jennifer Rush a Dan Bárta. Hudobný trojlístok doplní slovenská kapela The Cellmates.

Jennifer Rush, popová diva 80tych rokov, ktorá aj v dnešnej dobe dojíma poslucháčov nielen svojím hitom The Power Of Love sa na Slovensko veľmi teší. „Slovensko je krásna krajina, špeciálne sa teším na hrad Devín, kde budem večer spievať. Videla som fotografie z predchádzajúcich ročníkov a  vyzerá to tam naozaj čarovne. Už sa neviem dočkať, keď si v tomto rozprávkovom prostredí zaspievam The Power of Love,“ prezradila Jennifer Rush organizátorke Jane Vachovej, ktorá dodala: „Devín je krásny aj počas denného svetla, Tribute to Freedom koncerty mu však dodávajú svojou atmosférou neopakovateľné čaro, ktoré sa dá zažiť len raz do roka.“

Svetový úspech jej zabezpečila  pieseň „The Power of Love“. Tá sa stala najpredávanejším singlom roku 1985 vo Veľkej Británií a dobila hudobné rebríčky po celom svete a bola zapísaná aj v Guinnessovej knihe rekordov „ako najpredávanejší singel sólovej speváčky v histórií britského hudobného priemyslu“. O nespochybniteľnej kvalite piesne „The Power of Love“, svedčí aj nespočetné množstvo cover verzií od popredných speváčok, medzi ktoré patria napríklad Celine Dion, či Laura Branigan.

Jennifer Rush so svojím nezameniteľným hlasom ovládla hudobné 80. roky a na svojom konte má mnoho hitov a skvelých spoluprác. Vo svojej hudobnej kariére vydala albumy a hity ako Destiny, Tears in The Rain, Ave Maria, Some Heart, Wings of Desire, I Come Undone na ktorých sa v spolupráci podieľalo množstvo mien svetovej hudobnej scény ako napríklad Desmond Child, Michael Bolton, či Richie Sambora, Plasido Domigo,Brian May. Jennifer naspievala aj skvelý duet „Flames of Paradise“ s Eltonom Johnom. 

Nielen na svoj koncert sa teší aj Dan Bárta: „Teším sa na Jennifer, na jej výnimočný hlas a množstvo jej hitov. Samozrejme aj na „zimomriavkovú“ pieseň The Power of Love, ktorá dobila hudobné rebríčky po celom svete.“ Dan Bárta vystúpi na Devíne s kapelou Illustratospere s ktorou predstaví fanúšikom aj svoje úplne nové skladby: „Počas koncertu zahráme najmenej  tri nové skladby. Pracujeme na novom albume a je treba ho predstaviť,“ prezradil Dan Bárta a dodal: „Inak klasika, predvedieme taký prierez celou našou tvorbou.“

Sobotný večer  otvoria svojím koncertom slovenskí The Cellmates, nepublikovaným hosťom koncertného večera po skupine The Cellmates bude nový objav managera Jožka Šebu Sima Martausová. Po nich na pódium príde Dan Bárta  so svojou skupinou Illustratosphere, ktorý odohrá viac ako hodinový koncertný program a vrcholom večera bude vystúpenie divy Jennifer Rush. Koncerty 5. ročníka Tribute to Freedom začnú o 18.00 hod, brány hradu sa pre návštevníkov otvoria už o 17.00 hod. Vstupenky na podujatie sú v predaji prostredníctvom Ticketportalu, v deň koncertu aj možnosť priamo na hrade.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie TRIBUTE to FREEDOM – koncert na hrade Devín

Top