Detail info
Close

RICHIE KOTZEN

RICHIE KOTZEN

Dátum: 1. - 5. júla 2024
Miesto: Košice, Bratislava

Vstupenky

Pondelok
1
Júl 2024
20:00
RICHIE KOTZEN
Collosseum Club

Košice

Piatok
5
Júl 2024
20:00
RICHIE KOTZEN
Majestic Music Club

Bratislava

Popis podujatia

Po vynikajúcom koncerte The Winery Dogs na jeseň mnulého roka sa k nám vráti multiplatinový skladateľ, excelentný spevák a gitarista Richie Kotzen so svojou sólovou tvorbou a novým koncertným programom „Richie Kotzen Live 2024“!

Narodil sa v roku 1970 v Pensylvánii a od šiestich rokov nerobil nič iné, než hral na gitaru a piano. Samo-zrejme chodil aj do školy, ale celý svoj voľný čas venoval cvičeniu, a to hlavne jamovaniu s nahrávkami púšťanými v rozhlasových staniciach. Mimoriadny talent sa dostal do pozornosti vyhláseného vyhľadávača gitarových talentov Mika Warneyho, ktorý mu zabezpečil vydanie debutového albumu a prvú videoškolu keď mal Kotzen osemnásť !

Postupom času prešiel mnohými štýlmi a spoluprácou s množstvom muzikantov (Poison, Mr. Big, Stanley Clark, Greg Howe, Adrian Smith / Iron Maiden...), začal sa viacej venovať spevu a komponovaniu rockových skladieb. Dnes má už silnú základňu fanúšikov po celom svete, napríklad v Japonsku bol špeciálny hosť koncertného turné Rolling Stones. Richie je bezpochyby gitarovým velikánom, aj keď už v súčasnosti nehrá tak komplikovane, ako predvádzal na spoločných CD s Gregom Howom. Je už hudobne inde a je rád, že je to tak. Veľa koncertuje a nahráva, zreje do famóznej úrovne po všetkých stránkach – ako skladateľ, gitarista a bez debaty aj ako spevák. Nekončiace zastávky jeho vystúpení zdobia mapu sveta ako perlový náhrdelník a Richie vysvetľuje svoj koncertný apetít slovami:

„Pre mňa je hudba hlavne živé hranie, pretože každý koncert a každá pieseň je za-každým nový a originálny moment, nová skúsenosť. Aj keď akordy sú rovnaké a melódie tiež, je každý koncert originálom.

Citácie z Muzikus 2008/6 a rozhovoru Petra Henycha s Richiem Kotzenom, upravené, doplnené



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture RICHIE KOTZEN

Na mape

google maps
Top