Detail info
Close

Benefičný galakoncert tal. a slov. operných hviezd

Benefičný galakoncert tal. a slov. operných hviezd

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 24.11.2014 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Primaciálny palác - Zrkadlová sieň, Bratislava
Cena/Price: 25,- Eur
IBA DNES 50% ZĽAVA PRE KAŽDÉHO KTO SI ZAKÚPI VSTUPENKU.
Cena/Price: 12,50 Eur

Popis/Description:

Slávnostný benefičný galakoncert talianskych a slovenských operných hviezd

R. ZANELLATO
A. CIVILI
M. MASARYKOVÁ
T. KRUŽLIAKOVÁ
T. JUHAS
J. GREJTÁKOVÁ
THE CLASSICAL MUSIC MANIACS

Bratislava – Dňa 24.11.2014 sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca uskutoční benefičný koncert talianskych a slovenských operných hviezd. Týmto operným benefičným koncertom sa otvára II. ročník medzinárodného festivalu DNI TALIANSKO – SLOVENSKÉHO PRIATEĽSTVA.

Operný benefičný koncert festivalu sa uskutoční 24.11.2014 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca pod záštitou primátora hl. mesta Bratislava. Na koncerte vystúpia slovenskí a talianski umelci -hviezdy operného neba. Za taliansku stranu sa na koncerte predstavia Riccardo Zanellato a Alessandro Civili. Za slovenskú stranu na koncerte vystúpia známi sólisti slovenskej opernej scény Martina Masaryková, Terézia Kružliaková, Tomáš Juhás v sprievode vynikajúcej korepetítorky Júlie Grejtákovej. Spoluúčinkuje orchester The Classical Music Maniacs pod vedením J.E.Ružičku. Celkovú atmosféru koncertu podporí moderátorská dvojica Natália Navarská a Ľubomír Bajaník.

Tohtoročný výťažok benefičného koncertu bude venovaný neziskovej organizácii Úsmev ako dar a Domovské vzdelávacie centrum.

POZRITE SI HUDOBNÚ UKÁŽKU 

Organizátormi festivalu DNI TALIANSKO – SLOVENSKÉHO PRIATEĽSTVA, ktorého cieľom je zintenzívniť a posilniť medzinárodnú spoluprácu medzi Talianskom a Slovenskom, podporovať bilaterálne obchodné, podnikateľské a ekonomické aktivity, ako aj výmeny kultúrneho charakteru a benefičné projekty, je ITALIANSKONSULTING s.r.o v partnerstve s ASPIM EUROPA.

Hlavná hviezda večera Riccardo Zanellato, taliansky bas. Jeho kariéru odštartovalo prestížne ocenenie Operalia 1996 a do povedomia publika sa zapísal predovšetkým ako predstaviteľ diel Giuseppe Verdiho. Najpozoruhodnejšia je jeho spolupráca so svetoznámym dirigentom Riccardom Mutim. S úspechom účinkoval napríklad v dielach Rigoletto (Parma, Macerata, Caracalla, divadlo La Scala, Turín, Liegi), Othello (Paríž), Nabucco (Festival Savonlinna, Parma), Aida (Neapol, Turín, Verona), Trubadúr (Lausanne, Verona), Macbeth ( Staatsoper Berlín), Luisa Miller ( Barcelona, Bibao, Lyon). Veľký úspech zožal na turné v Japonsku a taktiež v Helsinkách a Turíne v predstavení Anna Bolena. K jeho nedávnym úspechom patrí aj vypredané predstavenie Requiem v Štátnej opere vo Viedni pod taktovkou Riccarda Mutiho a doprovodom Chicagskeho symfonického orchestra. Riccardo Zanellato je pravidelným hosťom Verdiho festivalu v Regio di Parma. V blízkej budúcnosti poctí svojím umením publikum v Soule, Paríži, Vilniuse, Cincinnati, St. Louis.

Alessandro Civili, taliansky barytón, účinkoval v mnohých talianskych a európskych divadlách, spolupracoval s významnými režisérmi a v jeho repertoári sa nachádzajú prevažne diela talianskej opernej literatúry, z ktorej si vybral aj program na náš koncert.

Dĺžka koncertu: cca 1 hodina 30 minút

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Benefičný galakoncert tal. a slov. operných hviezd
Top