Detail info
Close

Clawed Forehead & Millhouse

Clawed Forehead & Millhouse

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 26.02.2015 o 20:00 h.
Miesto konania/Place of event: Randal Club, Karpatská 2, Bratislava

Popis/Description:

Randal prinesie koncert rockových sláčikov Clawed Forehead a alter-stoner-rockovej kapely Millhouse

Spojenie českej a slovenskej hudobnej scény, medzinárodné zloženie a rockový nárez troch kapiel počas jedného koncertu. Bratislavský klub Randal prinesie už vo štvrtok 26. februára pre fanúšikov rockovej hudby českú kapelu Clawed Forehead, ktorá sa na Slovensku zastaví počas ich turné k novému albumu My Domain. Hosťom na koncerte bude bratislavská alter-stoner-rocková formácia Millhouse.
Ako predkapela vystúpi bratislavské punk-rockové zoskupenie Jolanin Rozparock. 

Clawed Forehead je pôvodom brnenská kapela, ktorú tvorí v súčasnosti pätica mladých hudobníkov z Iránu, Česka a Slovenska. Spolu vytvárajú jedinečnú zostavu, ktorej temný zvuk sa opiera o spev iránskeho hudobníka Soheil Shadloo, ktorý piesňam dodáva orientálny nádych. Hudba je gradovaná husľami, dvoma violončelami a bicími. Tie niekedy na koncertoch dopĺňajú gitara, írska flauta a iné nástroje.

Sláčikové nástroje dodávajú koncertom na živelnosti. Hudobná smršť v podaní Clawed Forehead je pritom zmesou alternatívneho rocku, prvkov world music, predovšetkým severských a orientálnych melódií. Ich koncerty sú aj vďaka ich pomaľovaným tváram a pódiovej show nielen hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom.

Kapela účinkovala na viacerých popredných slovenských a českých festivaloch a odohrala nespočetne veľa klubových koncertov v Česku, ale aj v zahraničí. Za najväčší aktuálny úspech kapely považujú spoluprácu s BBC Persian pri natáčaní dokumentu o ich spevákovi Soheilovi Shadloo.

Na koncerte v Bratislave predstavia svoje nové CD My Domain, ktoré vyšlo pod hlavičkou vydavateľstva Metal Age. Fanúšikom sľubuje kapela CD zdarma pre prvých desiatich návštevníkov koncertu.

Kapela Millhouse koncertom v Randali nadväzuje na zimné slovensko – české turné, počas ktorého predstavila svoj debutový album Event Horizon. Štvorčlenná alter-stoner-rocková kapela je na scéne od roku 2007. Na svojom konte má okrem spomínaného albumu EP Alea Iacta Est, ktoré vydala netradične na usb kľúči. Kapela zaujala v projekte Rádia_FM zvanom Demovnica_FM so singlom Mangy Wolf. Jej ďalší singel Superhero sa dokonca objavil na kompilácii Demovnica naostro.

Millhouse si zahrali okrem rôznych klubových koncertov aj na medzinárodných hudobných festivaloch ako sú Pohoda, Waves, či Cinematik.

Bratislavská punk-rocková skupina Jolanin RozpaRock sa neoficiálne sformovala v lete 2012, kedy na jednej súkromnej akcii odpálila prvý vlastný song a pridala pár obľúbených coverov verzií. Svoje skladby označuje kapela ako protest songy. Vyznačuje sa tým, že hrá výhradne na gitarách značky Jolana. V súčasnosti kapela pracuje na nových skladbách. Tie predstaví aj na koncerte v Randali.

Vstupné/Entry: 3,00 EUR (na mieste v deň koncertu 5,00 EUR)

Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts and tickets for children: bez nároku na zľavy.

 



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Clawed Forehead & Millhouse
Top