Detail info
Close

HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky

HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 06.03.2015 o 19:00 h.
Miesto konania/Place of event: Music Club HLAVA XXII, Bazová 9, Bratislava

HARMONIKOVICA 2015

6. marca 2015 v klube Hlava XXII sa uskutoční III. ročník Festivalu ústnej harmoniky HARMONIKOVICA

Pozývame všetkých priateľov a fanúšikov dobrej hudby na výnimočný večer plný zábavy a hlavne dobrej hudby v podaní skvelých hráčov ovládajúcich techniku tohto najmenšieho hudobného nastroja. Na základe pozitívnych reakcii od návštevníkov predchádzajúcich úspešných ročníkov sme aj tento raz pripravili program s výnimočnými hudobníkmi a súťažami pre divákov.

Predstavia sa:

- Erich Boboš Procházka a Marek Wolf
- Dura and Blues Club feat. Erich Boboš Procházka a Jakub Kuba Štepaník
- Charlie Slavík
- Peter Stojka
- Filip Puchert Band
- Kiero Grande
- The Butchers

Erich "Boboš" Procházka
je koncertným hráčom viac ako 20 rokov a ako virtuóz fúkacej harmoniky je aj vyhľadávaným štúdiovým hráčom. Svedčí o tom spolupráca na viac ako 100 žánrovo rôznorodých štúdiových projektoch štýlov blues, rock, pop, šansón, jazz ale aj metal. Patria medzi ne napríklad platne hudobných skupín a sólistov: Vidiek, Richard Müller, Peter Lipa, Pavol Hammel, Andrej Šeban, Hex, Janko Lehotský, Robo Grigorov, Jana Kocianová, Gabriel Jonáš, Fermata, Tublatanka, Szidi Tobias, Miro Noga, Peci Uherčík a veľa ďalších. 

Charlie Slavík
Je držiteľom niekoľkých významných hudobných ocenení. Jeho schopnosť použitia nástroja naprieč žánrami, dokazuje množstvo hudobných nosičov, na ktorých sa ako sólista podieľal. Hral v množstve zahraničných kapiel v Európe i v USA. Na domácich i zahraničných pódiách môžete Charlieho Slavíka vidieť a počuť väčšinou ako lídra svojej vlastnej kapely Charlie Slavík Revue, či v kapele afroamerickej speváčky Juwany Jenkins a s jedinou českou jump bluesovou skupinou St.Johnny & The Sinners. Je tiež vyhlľadávaným lektorom na hudobných workshopoch. Používa výhradne harmoniky značky Hohner.

Kiero Grande

kapela sa na bluesovej scéne objavila pôvodne pod názvom Csukamáj Olaj a získala  ocenenie  Objav roka 2011 – udelené Slovenskou bluesovou spoločnosťou. Chalani majú za sebou úspešné koncerty na mnohých prestížnych pódiách napr. na festivale SZIGET v Maďarsku, Livin´ Blues 2013 v Petržalke, Blues Slovakia 2011. Lídrom, textárom a hudbotvorcom  kapely je Ady Kelemen. Postupne upustili od bluesovej 12-ky, no nezabúdajú na bluesové korene...skladby sú tvrdšie a temnejšie ako kedysi . Okrem vlastných vecí kapela stále hrá aj štandardy Erica Claptona, Jimiho Hendrixa, či B.B. Kinga.

The Butchers 
vás zavedie do čias rock´n´rollu poškvrneného drsným bluesovým prejavom.  Kapela vznikla začiatkom roku 2012 v Šamoríne prešla mnohými personálnymi zmenami až sa ustálila do súčasnej 4 člennej podoby. K bluesovým tradicionálom pribudli vlastné pesničky, ktoré kapela nahrala aj na svoj debutový album „Train To Freedom“.

Dura & Blues Club
 je jedným z projektov slovenského bluesmana Juraja „Dura“ Turteva (jeho domovská skupina je blues-funkový Bluesweiser).  Je to vlastne pesničkárenie s prvkami folku, blues, etno-world, alikvótnych a hrdeľných spevov či slovenského folklóru. Hudba však nestráca svoju bluesovú náladu a svoje posolstvo láskavo vysiela všetkým. Od vzniku v roku 1998 Durove piesne zahralo viac ako 50 muzikantov zo šiestich štátov (SK, CZ, HU, PL, US, GB). Pre Harmonikovicu budú do Blues Clubu pozvaní Erich Boboš Procházka a Ivan Tomovič.

Second Band
Bluesový, akustický kvartet z Trnavy, založený v roku 1994 gitaristom Jurajom Parízekom a harmonikárom Petrom Stojkom. Do roku 2003 sa v skupine vystriedalo viacero muzikantov a skupina si prešla viacerými zvukovými štýlmi, aby sa nakoniec vrátila späť ku svojim koreňom. Pôvodný duet (gitara a harmonika) sa tak po roku 2004 rozrástol o ďalších dvoch členov a ďalšie dva akustické nástroje – gitara a kontrabas. V tejto zostave skupina vystupuje dodnes. Repertoár pozostáva z úpravy hudobných štandardov pre "ucho" súčasného poslucháča ako aj z vlastných – autorských skladieb. Skupina koncertuje počas roka v kluboch a výnimočne aj na festivaloch.

Filip Puchert Band
posledný prírastok do rodiny slovenských harmonikárov. Vyrastal na Kube, kde žil a pričuchol k hudobnému umeniu. Silu jeho pľúc, ktoré mu dovolia neopakovateľne fúkať na ústnu harmoniku a vyľúdiť tak tóny, ktoré sa vám vryjú do uší predvedie na pódiu v sprievode bluesovo jazzovo funkovej kapely.

Na Harmonikovici bude možnosť vyhrať ústne harmoniky. Budú usporiadané rôzne zábavne súťaže, kde si odvážlivci budú môcť zobrať domov svoju vlastnú fúkaciu harmoniku!

Vstupné/Entry: 10,00 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
picture HARMONIKOVICA 2015 - festival ústnej harmoniky
Top