Detail info
Close

BRANFORD MARSALIS (USA)

BRANFORD MARSALIS (USA)

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

17.11.2014 o 19:00 h.
Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu , BRATISLAVA

PREDAJ VSTUPENIEK AJ NA MIESTE KONANIA OD 18:00 HOD.

Popis/Description:

Organizátori koncertného cyklu City Sounds pozvali, po americkej speváčke Cassandre Wilson, ďalšieho velikána súčasnej džezovéj scény. Saxofonista Branford Marsalis patrí medzi najrenomovanejších inštrumentalistov súčasnosti. Je trojnásobným držiteľom ceny Grammy a nominácii na Tony Award. Zároveň šéfuje vlastného labelu Marsalis Music.

Pochádza zo slávnej hudobníckej rodiny. Jeho bratia Jason, Delfeayo, Wynton , Ellis Marsalis III, ako aj otec Ellis sú taktiež jazzovými hudobníkmi. Získali prestížnu cenu NEA (2011) a New York Times rodinu označil ako“ najslávnejšiu žijúcu jazzovú dynastiu“. Prvé uznanie vo svete jazzu získal vďaka spolupráci s Jazz Messengers Art Blakea, bigbandom Lionela Hamptona a Clarka Terryho. Koncertoval a nahrával s velikánmi jazzu ako sú Miles Davis, Dizzy Gillespie, Herbie Hancock a Sonny Rollins. Hral v kvintete svojho brata a v súčasnosti je lídrom vlastného famózneho quarteta (Justin Faulkner, Eric Revis, Joey Calderazzo), s ktorým získal Grammy za album „Contemporary Jazz“ (2000).

Jeho záber je neuveriteľne široký a spolupracoval s rôznorodými umelcami ako sú Sting či Grateful Dead. Bol hudobným riaditeľom The Tonight Show moderátora Jay Lena a objavil sa aj vo filme Spike Leeho. Do viacerých filmov skomponoval hudbu, ako skladateľ debutoval na Broadwayi a patrí medzi najvyhľadávanejších sólistov s pravidelnou spoluprácou aj s klasickými orchestrami v Chicagu, Detroite, Düsseldorfe, či North Carolina Symphonies a v roku 2010, Marsalis debutoval ako sólista v Newyorskej filharmónii.

Na Slovensku vystúpi vôbec po prvýkrát v jeho histórii v rámci exkluzívneho cyklu koncertov CITY SOUNDS 2014 – American Edition!

Obsadenie:

Branford Marsalis -saxofón

Joey Calderazzo - klavír 


Eric Revis -kontrabas


Justin Faulkner – bicie

FB event: BRANFORD MARSALIS (USA)

Viac informácií: www.citysounds.sk


Typ hľadiska: sedenie na miesta

Vstupné/Entry: od 30,00 EUR - ceny vstupeniek sa budú zvyšovať!
Zľavy/Discounts: Imobilní 12,00 EUR, doprovod platí štandardné vstupné.

Ďalšie koncerty CITY SOUNDS: 
MARIO BIONDI /IT/
CASSANDRA WILSON - DVOJNÁSOBNÁ DRŽITEĽKA GRAMMY



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture BRANFORD MARSALIS (USA)
Top