Detail info
Close

Obchod na korze / DJZ Prešov

Obchod na korze / DJZ Prešov

Miesto:

Obchod na korze v DJZ Prešov pozýva na tragikomédiu o dvoch bezbranných ľudoch. Tí, čo si nepamätajú na minulosť, sú odsúdení k tomu, aby ju znovu prežili.

Vstupenky

Popis podujatia

Ladislav Grosman
OBCHOD NA KORZE


Popis/Description:

Dramatizácia poviedky Ladislava Grosmana. Stolár Tono Brtko arizuje v roku 1942 v mestečku Sabinov obchod židovky Rozálie Lautmanovej. Tragikomédia o dvoch bezbranných ľuďoch, ktorí sa vplyvom spoločenského diania ocitli v neriešiteľnej situácii, do akej sa môže dostať každý z nás. Slávnym predchodcom inscenácie je rovnomenný film režisérov Jána Kadára a Elmara Klosa, ktorý v roku 1966 získal Oscara, cenu americkej Akadémie filmového umenia a vied, za najlepší cudzojazyčný film. Príbeh vydáva významné svedectvo o slovenskom klérofašistickom štáte (1939 - 1945). Realizácia inscenácie otvára dramaturgickú líniu tvorby v divadelnej sezóne 2014/2015 „Nezabúdame“. Tí, čo si nepamätajú na minulosť, sú odsúdení k tomu, aby ju znovu prežili.

premiéra: 24. 10. 2014 v Historickej budove

Réžia: Marián Pecko
Dramatizácia: Iveta Horváthová
Hudba: Róbert Mankovecký
Kostýmy: Eva Farkašová
Scéna: Pavol Andraško
Dramaturgia: Iveta Škripková

Účinkujú: Boris Srník, Svetlana Janišová, Kveta Stražanová, Miroslav Bodoki, Slavomíra Fulínová, František Novotný & Matúš Binc

Od 24. 10. 2014 v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského, Hlavná 48, Prešov.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top