Detail info
Close

HANA ZAGOROVÁ - Vianočný Galakoncert

HANA ZAGOROVÁ - Vianočný Galakoncert

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Jedna z najväčších hviezd česko-slovenskej hudobnej scény, navštívi v decembri Slovensko a poteší svojich priaznivcov Vianočným galakoncertom, v

ktorom odznejú okrem Vianočných piesní aj jej najväčšie hity !!!

Narodila sa v Petřkoviciach pri Ostrave. V roku 1963 sa, na podnet svojho otca, zúčastnila speváckej súťaže Hľadáme nové talenty, kde získala prvé miesto. Zaujala natoľko, že s ňou okamžite nadviazal pravidelnú spoluprácu Ostravský rozhlasový orchester i vtedy populárna skupina Flamingo. V rokoch 1964 - 1968 študovala herectvo na JAMU v Brne. Po absolventskom predstavení Vančurovej tragikomédie Jozefína, kde hrala hlavnú úlohu, a ktoré vysielala i televízia, dostala ponuky hneď zviacerých pražských divadiel. Rastúce spevácke úspechy (5. miesto vZlatom sláviku vroku 1968) a prvý veľký hit Honey ju však utvrdili v tom, že jej osudom je spev.

Presťahovala sa do Prahy, hosťovala v rôznych orchestroch a hudobných skupinách a vystupovala v divadle Semafor ako Bludička vznámej Suchého Kytici (1972 - 1974). Pre Hanu Zagorovú bolo rozhodujúce stretnutie s gitaristom Karlom Vágnerom, ktorý jej koncom roka 1972 zostavil vlastnú hudobnú skupinu a sám ju viedol. Zároveň bol autorom mnohých jej piesní, aranžérom, producentom, manažérom - a autorom najznámejšej prezývky Hany Zagorovej "Písnička". Spolu s ním dosiahla tiež najväčšie profesionálne úspechy, ktoré jej priniesli Zlatých slávikov (1977 - 1985) i účasť na mnohých zahraničných festivaloch. Už v roku 1983 získala Zlatú platňu Supraphonu za vyše milión predaných CD.

Hoci sú piesne Hany Zagorovej hudobne a žánrovo veľmi pestré, najtypickejší pre ňu zostáva tzv. beatový šansón. Práve v ňom dokázala najlepšie zužitkovať svoje herecké školenie, cit pre obsah a jedinečnú atmosféru každej piesne (Tanečnice, Maluj zas obrázky, Usnul nám, spí, Kdyby se vrátil čas). K niektorým si navyše písala texty sama.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top