Detail info
Close

Värttinä

Värttinä

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 21.3. 2013 o 19:00h.
Miesto konania/Place of event: Klub za zrkadlom, Bratislava

Popis/Description:

Värttinä vznikla v roku 1983 ako súbor so šiestimi hudobníkmi a pätnástimi vokalistkami, ktorý sa venoval tradičnej ľudovej hudbe ze region Karelia. Obsadenie sa postupne menilo, no hudobný základ ugrofínskych melódií zostal a aj v novom, modernom šate znie aj dnes absolútne sviežo. Värttinä má za sebou koncerty na všetkých kontinentoch, 14 nahratých albumov, ale napríklad aj spoluprácu na hudbe k muzikálu Pán prsteňov. Skupina získala množstvo hudobných ocenení, naposledy na jeseň Womex Artist Awards, ktorá sa udeľuje umelcovi za výnimočné úspechy v oblasti world music na medzinárodnej úrovni, za hudobnú dokonalosť, spoločenský význam, komerčný úspech či politický vplyv.

“Värttinä vzrušuje, prekvapuje a poblázni publikum na celom svete,” vyjadrili sa o ich koncertoch na BBC. “Absolútna nádhera – priekopnícke, a stále ponorené v tradícii, jasne fínske a pritom svetové,” doplnil časopis Billboard.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top