Detail info
Close

VLADIMÍR MIŠÍK

VLADIMÍR MIŠÍK

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 11.04.2014 - !pozor! začiatok už o 19:00h.
Miesto konania/Place of event: Synagóga, ul. Pri synagóge 3, NITRA
Vstupné/Entry: 16,20 EUR

Popis/Description:

Český rockový spevák, skladateľ, textár, kľúčová osobnosť našich spoločných hudobných dejín rocku. Spoluzakladal jednu z najslávnejších českých skupín 60. rokov Matadors.  V pamätnom roku 1968 s bývalým kolegom z Komet a Matadors, gitaristom Radimom Hladíkom, založil Blue Effect.  Po debuto-vom  albume bol z kapely vyhodený a vzápätí ho bubeník Jaroslav ´Erno´ Šedivý pozval do inej ikony vtedajšej doby - Flamenga.  S nimi nahral  Vladimír Mišík dodnes nesmrteľný opus "Kuře v hodinkách" na texty Josefa Kainara, ocenené hudobnými žurnalistami za jeden z dvoch najlepších rockových albumov Československej histórie spoločne s bratislavskými Prúdmi a ich  Lp "Zvoňte, zvonky". Para-doxne, skôr ako album stačilo vyjsť, Flamengo sa rozpadlo. Ku koncu prvej polovice sedemdesiatych rokov založil skupinu ETC..., s ktorou – cez mnohé personálne zmeny a dvojročný zákaz činnosti v 80. rokoch – koncertuje dodnes.  Paralelne s ETC... sa venuje akustickejšiemu združeniu Čunderground (pôvodne s Vladimíromm Mertom, Petrom Kalandromu ad., dnes taktiež členmi ETC...).

Mnohé Mišíkove piesne, často na texty známych českých básnikov ako Václav Hrabě, Josef Kainar, Jiří Dědeček ,  zľudoveli a sú neodmysliteľnou súčasťou táborákov  a žúrov niekoľkých generácii.


Typ hľadiska: voľné sedenie
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top