Detail info
Close

Štefan Canev: Druhá smrť Johanky z Arku

Štefan Canev: Druhá smrť Johanky z Arku

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 12.11.2014 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Dom umenia, Piešťany

Popis/Description:

Štefan Canev: Druhá smrť Johanky z Arku

Ľudová legenda.

Moderné spracovanie dáva nový pohľad na hrdinský čin Johanky z Arku.

Druhá smrť Johanky z Arku je moderne spracovaná verzia Johanky z Arku, konkrétne čo sa dialo pred upálením. Hra odráža historické udalosti i moderné dejiny. Inscenácia je podaná s nadsádzkou a humorom, ktorý príbehu dodáva glanc. Hlavnú úlohu stvárnila Vilma Cibulková, úlohy kata sa ujal Stanislav Ľahký a rolu Boha stvárnil Ladislav Mrkvička.

Hlavná hrdinka Žaneta sa nachádza pred zásadnou voľbou. Buď sa bude plaziť a žiť alebo sa plaziť nebude a zomrie. Postupom času a duchovným rastom sa zo Žanety stáva Johanka. Boh, s ktorým sa Žaneta stretáva je tiež veľmi netradičnou postavou. Mohlo by sa zdať, že Boh je milosrdný a láskavý. Opak je pravdou. Boh je nevrlým starcom, ktorý opovrhuje ako ľuďmi, svetom okolo neho, tak aj všetkým ostatným. Kat je na rozdiel od postavy Boha mierny a humánny. Hlavným leitmotívom je dozretie k hrdinstvu. Nikto sa ako hrdina nenarodí a musí k nemu postupne dospieť a dozrieť.

Moderné spracovanie využíva moderných prvkov a humoru. Divadlo na svojich stránkach priamo uvádza: "Inscenácia Druhá smrť Johanky z Arku je jedno veľké nadčasové životné divadlo! Boh je dobrým dedkom, Kat anjelom, Johanka šašom a všetci traja uvádzajú humorne filozofickú detektívnu hru o súčasných komplexných problémoch v spoločnosti. Úžasné charaktery, fantastické herecké výkony!“

Réžia a preklad: Světlana Lazarová
Účinkujú: Vilma Cibulková, Ladislav Mrkvička, Stanislav Lehký

Vstupné/Entry: 11,00 EUR / sedenie na miesta
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top