Detail info
Close

MIROSLAV DVORSKÝ - VIANOČNÝ KONCERT

MIROSLAV DVORSKÝ - VIANOČNÝ KONCERT

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 03.12.2014 o 19.30 h.

Miesto konania/Place of event: Koncertná sieň Slovenskej filharmónie, BRATISLAVA

Hosť: Andrea Vizvári
Spevácky zbor Lúčnica, zbormajsterka Elena Matušová

Slovenský národný symfonický orchester
Dirigent: Martin Leginus

Popis/Description:
Miroslav Dvorský, tenor
Spev študoval na bratislavskom Konzervatóriu a na VŠMU v Bratislave. Počas štúdia absolvoval interpretačný kurz v milánskej La Scale. V roku 1983 debutoval v Opere SND, 1986 sa stal členom jej súboru. Už niekoľko rokov patrí k medzinárodnej speváckej elite a spieval na všetkých popredných európskych a svetových scénach.
K jeho profilovým postavám patrí Rodolfo v Pucciniho Bohéme, Alfredo vo Verdiho Traviate, Princ v Dvořákovej Rusalke, Jeník v Smetanovej Predanej neveste, Lenskij v Čajkovského Eugenovi Oneginovi či Faust v Gounodovej opere Faust a Margaréta. Je vítaným hosťom operných scén tiež ako Gabriel von Eisenstein v Straussovom Netopierovi, Cavaradossi v Pucciniho opere Tosca, Jeník v Smetanovej Predanej neveste, Laca Klemeň v Janáčkovej Jenufe, aj ako Albert Gregor v Janáčkej Veci Makropulos. V poslednom období obohatil svoj ​​repertoár o titulnú rolu Lohengrina v rovnomennej Wagnerovej opere, o Hermana v Čajkovského Pikovej dáme a najnovšie o Radamesa vo Verdiho Aide.

Andrea Vizvári, soprán
Andrea Vizvári študovala operný spev na Štátnom konzervatóriu a VŠMU v Bratislave. Úspešne sa presadila na mnohých domácich i medzinárodných speváckych súťažiach. Medzičasom je úspešnou členkou Opery SND, kde ju diváci mohli zažiť ako Musettu (Bohéma), Violettu Valéry (La Traviata), Elvíru (Puritáni), Gildu (Rigoletto), Zerlinu (Don Giovanni), Karolku (Jenufa), Adelu (Netopier), Servillu (La clemenza di Tito).

Vstupné/Entry:
P1 a P2 - vypredané
Kategória P1: 107 €

Kategória P2: 93 €

Kategória B1: 65 €
Kategória B2: 45 €

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top