Detail info
Close

GREGORY PORTER /USA/

GREGORY PORTER /USA/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 22.04.2015 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Stará tržnica, Nám. SNP 25, Bratislava


Popis/Description:

Na jar uvádzame ďalší zo série výnimočných koncertov v Starej Tržnici: Jazzový večer "City Sounds" s Gregory Porterom - spevákom, hercom, skladateľom a držiteľom ocenenia Grammy za najlepší jazzový vokálny album 2014!

Gregory Porter sa doslova vrútil na medzinárodnú hudobnú scénu svojim debutovým albumom Water (2010), ktorý okamžite získal nomináciu na Grammy za najlepší jazzový vokálny album a v priebehu 15 mesiacov sa z neho stal medzinárodne etablovaná spevácka hviezda. Bol tiež členom pôvodného obsadenia It Ain't Nothin' But the Blues na Broadwayi. Jeho druhý album Be Good (2012) obsahuje množstvo vlastných kompozícii plných groovov, pokojných balád, až po horúce rytmy, či bluesovo zafarbené hymnusy.

Gregory Porter cestuje po svete s jeho skvele zohratou kapelou, s ktorou koncertuje už tri roky, od nahrávky svojho debutujúceho albumu: Chip Crawford - klavír, Aaron James - kontrabas, Emanuel Harrold - bicie, a Yosuke Sato - altsaxofón.

Na koncerte vystúpi aj nový slovenský objav, kapela Talent Transport, trio skúsených muzikantov z rôznych kútov Slovenska. Každý z nich má za sebou viacročné pôsobenie v niekoľkých známych a úspešných hudobných zoskupeniach ako Hrana, Jana Kirschner, IMT Smile či Sounds Like This. Na naplnenie ich vlastných tvorivých ambícií však dozrel čas až teraz. Po siedmich rokoch hrania a zbierania nového materiálu, vydali Talent Transport koncom septembra svoj debut v Slnku Records. 
Aktuálne sa album dostal do nominácie ceny Esprit za najlepší jazzový album za rok 2014
V Talent Transport hrá Vlado Šarišský na klávesy a občas spieva. Dopĺňajú ho ďalší výborní hráči: Marián Slávka (bicie, vokály), ktorý momentalne donahraval album s kapelou Longital a Filip Hittrich (basová gitara).

Po vystúpeni Talent Transport sa predstaví Susana Sawoff.
Hovoria o nej ako o rakúskej Diane Krall a vystúpi v Starej Tržnici pred Gregory Porterom. Rakúska speváčka, klaviristka a skladateľka Susana Sawoff umelecky brázdi Európu v triu, spoločne s uznávanými hudobníkmi, ktorými sú Christian Wendt/bicie a spev/ a Jörg Haberl/basa a spev/. Susana obýva nekonečne rozsiahly a zároveň intímny hudobný vesmír. Jej texty sa zameriavajú na malé veci v živote, slová lásky, vyspievané niekedy s eleganciou a úsmevom, inokedy vypozorujete ironické zablysnutie sa v jej veľkých očiach. Sila jej piesní tkvie v jedinečnej elegantnej decentnosti, vyvierajúcej zo súhry so svojim klasickým jazzovým triom. Upokojujúcim, vrúcnym hlasom spieva, ako by to bolo len pre teba. Keď počúvate a pozeráte na Susanu Sawoff, je to, akoby ste stretli starého strateného priateľa.
Vystúpenie Susany Sawoff podporuje Rakúske kultúrne fórum v Bratislave.
http://youtu.be/Blzahrp6wdo

Koncert Gregoryho Portera sa uskutoční dňa 22. apríla 2015 v Starej Tržnici v Bratislave a finančne ho podporil Hudobný fond.

Zľavy/Discounts: vozíčkar: 13,90 EUR


Ďalšie koncerty CITY SOUNDS:

LIZZ WRIGHT /USA/
FABRIZIO PATERLINI /IT/



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture GREGORY PORTER /USA/
picture GREGORY PORTER /USA/
picture GREGORY PORTER /USA/
Top