Detail info
Close

YANN TIERSEN (FR)

YANN TIERSEN (FR)

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 23.02.2015 o 20:00 h.
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Námestie SNP 14, Bratislava, POZOR! ZMENA MIESTA KONANIA NA: Stará tržnica, Nám. SNP 25, Bratislava

Popis/Description:

Do Bratislavy zavíta vo februári francúzsky skladateľ a multiinštrumentalista Yann Tiersen, známy okrem iného ako autor hudby k filmom Amélia z Montmartru (2001), Good Bye Lenin! (2003) a ďalším. Hoci ťažiskom Tiersenovej tvorby je experimentálna a vážna hudba, v rámci aktuálneho turné vystupuje s rockovou kapelou - Tiersen nezaprie, že jeho najväčšími obľúbencami sú umelci ako Nick Cave či dokonca Nirvana. Koncert sa uskutoční 23. februára v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Pôjde o Tiersenove premiérové vystúpenie v Bratislave a celkovo druhé na Slovensku – to prvé, na Pohode 2012, vyvolalo veľmi pozitívne reakcie. Bratislavský koncert bude pozostávať aj z novej tvorby, aj z toho najlepšieho z Tiersenovej 20-ročnej hudobnej kariéry.

Yan Tiersen (1970) začal trápiť tie najrôznejšie hudobné nástroje krátko po tom, ako sa naučil chodiť - od štyroch rokov hrá na klavíri, od šiestich na husle. V trinástich sa vzoprel rodičom, ktorí ho viedli k vážnej hudbe, husle demonštratívne rozbil a založil s kamarátmi svoju prvú kapelu, ktorej vzormi boli Nick Cave a Einstürzende Neubauten.

Aj Tiersenova neskoršia tvorba je ovplyvnená oboma týmito svetmi – miestami minimalistické kompozície pripomínajúce Philipa Glassa či iných velikánov modernej vážnej hudby, na iných nahrávkach zas až popový či drsný rockový zvuk.

Celkovo má Tiersen na konte už 15 albumov, a každý z nich je svetom sám o sebe. Väčšina z nich vznikla na netradičných miestach, ktoré si Tiersen pri nahrávaní vyberá. Pri skladaní soundtracku k filmu Tabarly (2008), životopisu francúzskeho moreplavca Érica Tabarlyho, sa napríklad Tiersen na dva mesiace presťahoval do opusteného domu na ostrove Ouessant.

Vstupné/Entry
NORMAL: od 20,00 EUR (státie) - cena sa bude zvyšovať!
VIP: 40,00 EUR (sedenie na balkóne s vynikajúcim výhľadom na pódium, plus drobné občerstvenie)
Zľavy a vstupenky pre deti/Discounts, and tickets for children: Bez nároku na zľavy.

Ďalšie koncerty ORE POLE nájdete tu.
 

Časové informácie ku koncertu Yann Tiersen:

- brány Starej Tržnice sa otvoria už o 18:30

- od 19:00 si budete môcť vychutnať Yannovu predskokanku Tiny Feet

- headliner príde na rad o 20:05 a má v pláne hrať zhruba hodinku a trištvrte

- po koncerte ešte Yann plánuje takzvanú tichú diskotéku a chce si pri nej
podebatovať s návštevníkmi koncertu:-)



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top