Detail info
Close

Vojtěch Dyk a B-Side Band

MŠK Žilina
Vojtěch Dyk a B-Side Band

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 04.08.2017 od 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Futbalový štadión MŠK Žilina

Vojtěch Dyk a B-Side Band vychádzajú na nové turné víriť bahno.

Po ročnej odmlke vyplnenej prípravou a realizáciou Bernsteinovej omše sa spevák Vojtečh Dyk a skupina B-SIDE BAND s bandleaderom Josefem Buchtou vrátia na koncertné pódiá. Nové turné s novým repertoárom a v novom stage designe odštartovalo v marci tohto roku.

Pre nové turné vyhlasuje Vojtěch Dyk návrat k rýdzim hodnotám. „Ide nám o jednoduchosť a maximálnu výrečnosť, a to by malo byť vidieť aj počuť na pódiu ako vo výprave, tak v repertoári,“ hovorí Vojtěch Dyk a dodáva: „Práve ta jednoduchosť oznamovania mi v dnešnej dobe chýba, všetko je zanesené takým mediálnym bahnom a my chceme toto bahno rozvíriť a postaviť sa proti nemu...“

Predkapela Jazzwing

Jazzwing je hudobné duo pozostávajúce v základnej zostave - klavír a spev, ale mohli ste ich už vidieť aj vo väčších obsadeniach. Vystupujú aj koncertne a v ich repertoári môžete nájsť rôzne hudobné žánre.

Roman Kompaník pôsobí ako pedagóg klavíra a korepetítor v Žiline. Hudobne sprevádzal speváčky Coco Rouzier a Joyce Hurley, so Štátnym komorným orchestrom klarinetistu Andy Milesa a trikrát odohral svetové turné s medzinárodnou opernou pop vokálnou skupinou Il Divo a muzikál Mníšky.

Martina Števková vyštudovala učiteľstvo hudobného umenia. Je bývalou členkou miešaného speváckeho zboru OMNIA, s ktorým odspievala množstvo koncertov, festivalov a súťaží v rámci SR, ČR, Francúzska, Nemecka, Lotyšska. Spolupracovala s viacerými kapelami na klubových koncertoch jazzovej a experimentálnej hudby.

Spolupráca brnenského orchestra so spevákom začala pred štyrmi rokmi asi takto ...

"Myslím, že to bolo presne niekedy v marci okolo roku 2010, práve sa topil posledný sneh z parapetov a mna prebudilo zvláštne zvonenie môjho telefónu, také, ktoré som pred tým ešte nepočul. Až neskôr som si uvedomil, že ten telefonát je z Brna. Telefonujúci sa predstavil ako Jozef Buchta, bandleader B-Side Bandu a slovo dalo slovo a v júni toho roku som vycestoval až do Brna k prvému spoločnému koncertu. A hopla a je tu naša prvá spoločná, ozajstná "Doska," spomína na začiatky Vojta Dyk.

"Je to tak," súhlasí Josef Buchta. "Dohodli sme sa v marci 2010 a 14. júna toho istého roku bol prvý koncert v brnenskom Metro Music Bare. A myslím, že sme tú spoluprácu krásne,, odpanili ".

Súčasne obaja hodnotia svoje rozhodnutie ako šťastné. "Spolupráca s Vojtom pre nás znamenala veľa, ale pre mňa osobne s odstupom času znamená, že sme spolu ako,, drozdí bratia" a sme si veľmi blízki. Aj keď by som ho niekedy naozaj roztrhol ako hada, ale je to mladší brat a ja musím zachovať chladnú hlavu. To viete, mladší brat niekedy hnevá, ale naozaj len občas. Som naozaj šťastný, že sme sa stretli a našli." Tvrdí Josef Buchta.

Zľavy pre BRATISLAVU
Vojaci: 5,00 EUR
Umiestnenie v rámci sektora "Voľné sedenie".
ZŤP a ZŤP-S: 5,00 EUR
Umiestnenie v rámci sektora "Voľné sedenie". 
DOPROVOD: 15,00 EUR
Umiestnenie v rámci sektora "Voľné sedenie". 
Zľavy pre deti/Discounts for children: žiadne



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture Vojtěch Dyk a B-Side Band
picture Vojtěch Dyk a B-Side Band
picture Vojtěch Dyk a B-Side Band
picture Vojtěch Dyk a B-Side Band
picture Vojtěch Dyk a B-Side Band
Top