Detail info
Close

FABRIZIO PATERLINI /IT/

FABRIZIO PATERLINI /IT/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 30.06.2015 o 19:30 h.
Miesto konania/Place of event: Veľké koncertné štúdio SRo, Mýtna 1, Bratislava


Popis/Description:

Fabrizio Paterlini prvýkrát na Slovensku 

Záverečný koncert VIII. ročníka Festivalu Dolce vitaj 

Fabrizio Paterlini je jeden z najlepších talianskych skladateľov a klaviristov novej generácie. V rámci žánru modern classical ho kritika zaraďuje do skupiny najvýznamnšjších predstaviteľov, čím ho stavia vedľa velikánov ako Ludovico Einaudi, Max Richter, Michael Nyman a George Winston.
Na svojom konte má niekoľko platní, zvlášť jeho posledné 3 nahrávky - “Now”, “Autumn stories” a “The Art of the Piano” - sú skutočnými majstrovskými dielami. Paterliniho skladby zazneli vo vysielaní rozhlasových spoločností BBC (Veľká Británia) a CBC (Kanada).
Spomedzi mnohých spoluprác umelca na rôznych projektoch možno vyzdvihnúť dokumentárny film “Controvento”, realizovaný nadáciou “Fondazione Berrero”, v ktorom sa objavili aj osobnosti ako Alda Merini (významná talianska poetka), Mauro Corona (taliansky spisovateľ), Rita Levi Montalcini (neurologička, nositeľka Nobelovej ceny) atď. Paterliniho hudba tu sprevádza rozprávanie protagonistov a stáva sa sugestívnym podkladom pre ich myšlienky.
V Paterliniho kompozíciách sa od počiatku prejavuje vplyv rocku a elektronickej hudby, teda štýlov, ktoré má skladateľ v obľube. Spomenuté vplyvy sú zároveň často výsledkom interakcie s hudobníkmi a skupinami reprezentujúcimi tieto žánre.
Paterlini odohral koncerty v najprestížnejších koncertných sálach na celom svete, onedlho sa k nim zaradí aj Veľké koncertné štúdio SRo. Na svojom bratislavskom koncerte sa predstaví v sprievode troch vynikajúcich slovenských hudobníkov: Pavel Bogacz jr. (husle), Martin Petrík (viola) a Karolína Hurayová (violončelo).

Podujatie sa koná pod záštitou ministra kultúry SR.

Vstupné/Entry:
Prízemie - sedenie na miesta: 20,00 EUR
Prízemie - voľné sedenie: 15,00 EUR

Zľavy/Discounts: Vozíčkar 1,00 EUR, doprovod vozíčkara 5,00 EUR



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture FABRIZIO PATERLINI /IT/
picture FABRIZIO PATERLINI /IT/
Top