Detail info
Close

Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara - 4

Koncert festivalu Bratislavská komorná gitara - 4

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 30.04.2014 o 19.00 h.
Miesto konania/Place of event: Zichyho palác, Ventúrska ul., Bratislava


MARTIN STROUHAL - baryton, (Česká republika)

Český barytonista Martin Strouhal študoval operný spev najprv na Hudobnej škole hl. mesta Prahy a potom súkromne u profesora Miloslava Pospíšila. Základ jeho repertoáru tvorí operná a duchovná hudba barokových autorov, nemecká pieseň a árie klasickej opernej literatúry (knieža Jeleckij z Pikovej dámy, Valentýn z Gounodovho Fausta, Rodrigo Posa z opery Don Carlos, Vok Vítkovic z Čertovej steny, Kalina z Tajomstva, Don Giovanni z rovnomennej opery a i.). Martin Strouhal sa venuje tiež interpretácii chrámovej hudby, pôsobí ako sólista súboru Notre Dame v chráme Matky Božej pred Týnom v Starom Meste pražskom. Viac ako dvadsať rokov trvá jeho spolupráca s hobojistom, organistom, skladateľom a dirigentom Františkom Xaverom Thurim. Popri samostatnej koncertnej činnosti spolupracuje ako sólista s niektorými pražskými komornými súbormi (Pražští pěvci, Piccolo Coro a Piccola Orchestra a i.). V roku 2012 vystúpil s Pražskou komornou filharmóniou na koncerte Mladé talenty Josefovi Sukovi v pražskom Rudolfine. Martin Strouhal vyštudoval filozofiu a pedagogiku na Filozofickej fakulte UK a tam absolvoval aj doktorské studium. V súčasnosti je vedúcim katedry pedagogiky na tej istej fakulte.

PETR NOUZOVSKÝ - violončelo, (Česká republika)

Študoval v Prahe, Drážďanoch a Madride. Od roku 2005 je pravidelným hosťom medzinárodného hudobného festivalu Pražská jar. Je držiteľom ocenení New Master on Tour, Europäische Förderpreis für Musik, laureátom Val Tidone Competition a Johannes Brahms Competition. Vystupoval na mnohých hudobných festivaloch, ako sú Kammermusik festival v Bolzanu, Brandenburgische Sommerkonzerte, Tallin Chamber Music Festival, Kyoto International Music Festival, Sommer Classics Pavla Gililova a Hohenloher Kultursommer v Nemecku, Pablo Casals Festival v El Vendrell, Bratislavské hudobné slávnosti, Kasseler Musiktage, Moritzburg festival. Jeho recitály či koncerty s orchestrom si mohlo publikum vypočuť v prestížnych domácich i svetových koncertných sálach v Prahe, Moskve, Petrohrade, Jekaterinburgu, Barcelone, Kodani, Haagu, Amsterdame, Buenos Aires a v Alžíri. Pravidelne vystupuje so symfonickými orchestrami pod vedením významných dirigentov (Vladimír Spivakov, Leoš Svárovský, Misha Katz, Ondrej Lenárd, Misha Rachlevsky atď.). Doteraz nahral pätnásť CD.

MIRIAM RODRIGUEZ BRÜLLOVÁ - gitara (Slovensko)

Vyštudovala v Kanade a vo Viedni. Získala najvyššie ocenenia na gitarových súťažiach na Slovensku, ako aj vo Viedni, Kutnej Hore a nemeckom Weikersheime. Vystúpila ako sólistka pod taktovkou renomovaných dirigentov s viacerými známymi hudobnými telesami, ako sú Jerusalem Symphony Orchestra, Brandenburgisches Staatsorchester, Orchestra Fondazione Arena di Verona, Orchestra Sinfonica di Roma, Orquesta Filarmónica de Bogotá, Universal Philharmonic Orchestra Seoul, Rzesów Filharmonia, Virtuosi di Praga, Talichov komorný orchester, Virtuosi Pragenses, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a ďalšími. Predstavila sa v známych koncertných sálach ako napríklad v pražskom Rudolfine, berlínskom Konzerthause, veronskom Teatro Filarmonico, rímskom Auditorium Conciliazione, kórejskom Seoul Art Center a iných. Koncertovala v mnohých štátoch Európy, v Južnej a Severnej Amerike a v Ázii. Intenzívne sa venuje komornej hre v rozličných zoskupeniach s poprednými slovenskými, českými a maďarskými umelcami.

Vstupné/Entry: 7,00 EUR / voľné sedenie
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy.

Celý program Medzinárodného hudobného festivalu Bratislavská komorná gitara nájdete: TU



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top